05.01.2013

Ingen rationer til 720 millioner Indere uden "unikt ID."

Fra Ivarfjeld.wordpress.com/
5. januar 2013.

Størstedelen af Inderne må give regeringen deres biometriske data, hvis de ønsker, at deres støtte-ration skal fortsætte.

Den Indiske regering har påbegyndt et projekt for at indsamle fingeraftryk og biometriske data fra 720 millioner mennesker. De har alle været berettiget til fødevarer og brændstof til nedsatte priser, og identificeres ved analoge rations-kort.

Regeringen har nu startet et projekt, hvor sponsorering kun overføres direkte til en persons bankkonto. For at blive i denne ordning skal modtageren af statslig støtte give enten fingeraftryk eller biometriske data.

Efter at have afgivet et bevis-ID, får den pågældende person et unikt digitalt 12-cifret nummer. Dette tal vil blive brugt til at åbne en bankkonto til overførsel af statslige midler. Tallet vil også blive brugt til andre formål, og - hvis det er muligt - i al kommunikation og interaktion med regeringen.

Projektet i Indien hedder "Aadhaar".

Dette er, hvad der står på den Indiske regerings officielle hjemmeside:

Aadhaar-baseret identifikation vil have to unikke funktioner:

Universalitet, som er sikret, fordi Aadhaar med tiden vil blive anerkendt og accepteret over hele landet og hos alle udbydere.

Enhver indbygger har ret til nummeret.

Tallet vil følgelig udgøre den grundlæggende, universelle identitets-infrastruktur, som registratorer og agenturer i hele landet kan bygge deres identitets-baserede programmer på.

Unik identifikation i Indien (UIDAI) vil opbygge partnerskaber med forskellige registratorer over hele landet for at indrullere beboerne i tallet. Disse registratorer kan omfatte regeringer, offentlige statsenheder (PSU), banker, telekommunikationsvirksomheder osv. Registratorerne kan til gengæld blive partnere med registrerings-agenturer og indrullere beboere i Aadhaar.

De (tjenesteyderne) vil ikke længere skulle nægte service til beboere uden id-papirer.

Beboerne ville også spare besværet med gentagne gange at bevise deres identitet via dokumenter, når de ønsker at få adgang til tjenester, som at få en bankkonto, et pas eller et kørekort o.l.

Ved at give et klart bevis for identitet, vil Aadhaar styrke fattige og dårligt stillede beboere til at få adgang til tjenester som formelle banksystemer, og give dem mulighed for nemt at benytte forskellige andre ydelser, leveret af regeringen eller den private sektor.

Den centraliserede teknologiske infrastruktur UIDAI vil gøre en godkendelse mulig ”når som helst, hvor som helst og under alle omstændigheder.” Aadhaar vil således også give indvandrere en mobil identitet.

Aadhaar-godkendelse kan gøres både offline og online. Online-godkendelse via mobiltelefon eller netforbindelse tillader indbyggerne at bekræfte deres identitet via fjernadgang. Fjernadgang kan give fattige og indbyggere på landet, der har Aadhaar-forbundet onlineidentitets-verifikation, den samme fleksibilitet, som ikke-fattige indbyggere i byerne i øjeblikket har via bekræftelse af deres identitet, samt adgang til tjenesteydelser i banker- og i detailleddet.

Aadhaar vil også kræve korrekt verifikation før indrulleringen, da man vil sikre inkluderingen. Eksisterende identitets-databaser i Indien er fyldt med problemer så som bedrageri, kopiering eller spøgelsesmodtagere. For at forhindre, at disse problemer siver ind i Aadhaar-databasen, har UIDAI planer om at indrullere beboerne i sin database med korrekt verifikation fra deres demografiske og biometriske oplysninger.

Kommentar:
Hvad, hvis du måtte opgive dine biometriske data, for at kunne åbne en bankkonto?

Og hvis du ikke lod regeringen tage et foto af din iris, ville du simpelthen ikke kunne få et ID-kort, og heller ikke være i stand til at købe eller sælge noget. Det ville være helt slut med forsyning af fødevarer.

Det ser ud til, at Indien indhenter den Globale indsats med at ”mærke” alle mennesker elektronisk. Det ser ud til, at vi alle skal behandles som handelsvarer, og tvinges til at acceptere et nyt 12-cifret tal, som i dag bruges som stregkode i ethvert supermarked på Jorden.

Åbenbarinsbogen taler om et nummer og et mærke, der skal håndhæves på mennesker. De, der siger "nej tak", vil blive tvunget til at gå tilbage til den gode gamle byttehandel.

Er du parat?