24.02.2013

Den Israelske hær forventer ny terrorist-opstand.

Fra Israeltoday.co.il/
24. februar 2013.

Israel har (eller vil snart få) en ny regering og en ny minister med ansvar for fredsforhandlingerne med Palæstinenserne, men Israels militære chefer forventer i den nære fremtid alt andet end fred. Faktisk forbereder de sig på krig.

En officer fra den centrale kommando i ”Israel Defense Force” (IDF) sagde til Army-Radio torsdag, at en ny analyse af situationen antyder, er det er langt mere sandsynligt, at Palæstinenserne vil lancere en ny bølge af terrorisme, end at de vil vende tilbage til forhandlingsbordet.

Palæstinensernes leder, Mahmoud Abbas, har afvist freds-tilnærmelser fra Israel i de sidste to år. Officeren udtalte, at hvis USA's Præsident, Barack Obama ved sit kommende besøg ikke er i stand til at styrke Israel til at møde Abbas' forudsætninger for samtaler, forventes det, at Palæstinenserne vil vende sig til vold.

Det var netop på den måde, at den anden Intifada (eller Oslo-krigen) begyndte i år 2000, da Yasser Arafat ikke modtog 100 procent det, han forlangte fra Israelerne i Camp David.

Officeren siger, at et nyt oprør også kunne blive udløst af nye angreb på Israel fra Gaza eller Libanon.

I forberedelserne til dette gennemgår de Israelske tropper i øjeblikket regelmæssig uddannelse i korte, intense kampe mod terrorist-vold i bymæssige miljøer.