23.02.2013

Ny Knesset Bibelstudiegruppe får stærk start.

Fra Israeltoday.co.il/
22. februar 2013.

Vi har allerede flere gange rapporteret om Benjamin Netanyahus genoplivning af statsministerens ”Bible Study” gruppe i Israel. Nu kommer Knesset med på trenden med oprettelsen af sin egen ugentlige samling om Bibelsk oplysning.

Initiativet kom fra et af de nye partier i Knesset, centrumpartiet, Yesh Atid, som rummer både verdslige og religiøse lovgivere.

På trods af, at der kører en valgkamp, understreger de et ophør af hærfritagelser og overdrevne velfærds-udbetalinger til den ultra-Ortodokse Jødiske sektor. De blev efterfølgende stemplet som anti-ultra-Ortodokse ledere. Yesh Atid har siden valget været det mest direkte parti, angående at få flere Israelere til at studere Bibelen.

Tirsdagens Knesset-Bibelstudie blev ledet af Shai Piron fra Yesh Atid, Rabbi Dov Lipman og den Torah-lærde, Dr. Ruth Calderon. Mere end 30 Knesset-medlemmer deltog i åbningsmødet.

"At se MKere og ansatte medlemmer - lige fra de ultra-Ortodokse til verdslige - studere Torahen sammen viser skønheden i det miljø, vi skaber i det nye Knesset," sagde Lipman til Times of Israel

Der er en stigende følelse i Israel af, at Bibelen skal danne grundlag for statens kultur og politik, men at de ultra-Ortodokse ikke skal have monopol på den Bibelske fortolkning af, hvad det betyder at være Jødisk.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"På den dag skal menneskene se hen til deres skaber, og deres blik skal rettes mod Israels Hellige. De skal ikke se hen til altrene, deres hænders værk; de skal ikke se på det, deres fingre har formet, Ashera-pælene og røgelsesaltrene." Esaj 17:7-8.