21.03.2013

Obamas blandede budskab: Jøder bør forlade det Bibelske hjerteland.

Fra Israeltoday.co.il/
21. marts 2013.

Da den Amerikanske Præsident, Barack Obama, ankom til Israel onsdag, bekræftede han klart og utvetydigt det Jødiske folks historiske og Bibelske forbindelse til dette land.

En dag senere stod han på talerstolen ved Den Palæstinensiske Myndigheds hovedkvarter i Ramallah og erklærede, at det var ”problematisk”, at tillade Jøder at bygge hjem og leve i det Bibelske hjerteland i Judæa og Samaria, og "ikke konstruktivt" for at opnå fred i regionen.

Så, hvad er rigtigt? Har Jøderne en gammel forbindelse til denne jord, der giver dem ret til at bo her, eller har de ikke?

Obama forsøger, ligesom resten af den Vestlige verden, at trække en skillelinje mellem den såkaldte "Vestbred" og resten af Israel, og påstår, at det er helt normalt for Jøder at bo i sidstnævnte, men tabu for dem at bygge i førstnævnte.

Men de fleste af os, der bor her på denne jord, ved bedre. Judæa og Samaria er lige så meget en del af det Bibelske land, Israel, som Tel Aviv. Faktisk - endnu mere.

Det var i Judæa og Samaria, at størstedelen af de begivenheder, der er gengivet i Bibelen, fandt sted. Selv meget af Jesu tjeneste fandt sted i områder, hvor Obama og andre nu fortæller Jøder, at de ikke kan leve.

Hvis de historiske og Bibelske rettigheder, som Obama talte om onsdag, ikke strækker til Judæa og Samaria, så omfatter de heller ikke Tel Aviv.

Det er ikke for at sige, at Israel ikke vil kompromittere disse rettigheder af hensyn til, hvad staten håber, vil være varig fred (selvom mange advarer imod at gøre det). Faktisk har Israel allerede indvilliget i at gå på kompromis.

Men for at der skal være håb om en ægte fred, forstår Israel, at alle først skal anerkende, at den Jødiske forbindelse strækker sig til Judæa og Samaria, fordi Israel ved, at Araberne ved, at uden en anerkendt forbindelse til Judæa og Samaria bliver det Jødiske krav på alle andre dele af landet ugyldigt og tomt.

Når Obama taler om Jødiske bosættelser, ville han gøre klogt i at være opmærksom på de officielle Palæstinensiske medier, som også udpeger byerne Tel Aviv, Haifa, Beersheva og så videre som bosættelser.