18.07.2013

Ruslands store krigsspil

Fra Flashtrafficblog/
18. juli 2013.

Putin beordrer det største krigsspil, der er opført l Rusland siden den Sovjetiske æra.

Rusland er midt i sit største krigsspil siden Sovjettiden. 160.000 tropper, 130 fly, 70 skibe og tusindvis af kampvogne og pansrede køretøjer deltager i landets Fjerne Østen," rapporterer CNN. "Den Russiske Præsident, Vladimir Putin, beordrede øvelserne sidste fredag, og de begyndte samme nat, ifølge rapporter fra nyhedsbureauet RIA Novosti. Putin fløj om tirsdagen til øen Sakhalin ud for den østlige kyst for at overvåge spillene, rapporterer Ruslands Præsidents pressetjeneste."

"Hovedformålet med aktiviteterne er at tjekke, at de militære enheder er klare til at udføre opgaver og evaluere niveauet i personalets uddannelse og tekniske forberedelse, samt niveauet af de udstyrsenheder, der transporterer våben og militærudstyr," sagde det Russiske Forsvarsministerium i en erklæring, der blev rapporteret af Russisk TV. Ifølge de Russiske medierapporter er nogle af de enheder, der er involveret i øvelserne, flyttet mere end 3.000 kilometer (1.800 miles) fra deres baser for at deltage. De nuværende øvelser, som forventes at vare hele ugen, er de seneste i en serie uventede øvelser, udført af Russisk militær i år."

"Præsident Vladimir Putin sagde onsdag, at Rusland kan være stolt af dets militær, da det har vist en høj grad af kampberedskab under landets største krigsspil i mere end to årtier," rapporterer AP .

"I dag kan vi være stolte af vor hær," sagde Putin.

"Kreml har lanceret et ambitiøst moderniserings-program for våben, og man forestiller sig udgifter på over 20 bilioner rubler (mere end 615 milliarder $) til nye våben i 2020," konstaterede AP.