05.09.2013

Iran vil støtte Syrien ”helt til det sidste” siger militærchef.

Fra Endtimeheadlines/
5. september 2013.

Iran vil støtte Syrien "helt til det sidste" overfor mulige Amerikansk-ledede militærangreb, blev chefen for Irans eliteenhed, Qods Force, torsdag citeret i medierne for at sige.

Iran er Syriens vigtigste regionale allierede, og nogle analytikere mener, at et mere omfattende mål for USA's Præsident Barack Obamas beslutning om at indlede et angreb mod Damaskus-regimet er at tage brodden af Teherans voksende regionale indflydelse, og eventuelle deraf følgende trusler mod Washingtons allierede, Israel.

"USA’s formål er ikke at beskytte menneskerettighederne... men at ødelægge fronten i modstanden (mod Israel)," blev Quds Force-kommandør, Qassem Soleimani, citeret for at sige.

"Vi vil støtte Syrien helt til det sidste," tilføjede han i en tale til ”Assembly of Experts”, det organ, der fører tilsyn med den øverste leder, Ayatollah Ali Khameneis, arbejde. Han kom ikke nærmere ind på karakteren af støtten, og Iran har hele tiden nægtet påstanden fra de Vestlige magter om, at de har sendt militære styrker for at afstive Præsident Bashar al-Assads kriseramte regime. More.