21.10.2013

Bekymring, da Israel rammes af to jordskælv på én dag.

Fra Israelnationalnews.com/
20. oktober 2013.

Israel oplevede ikke ét, men to jordskælv søndag, hvilket forøgede frygten for, at en væsentlig geologisk episode er under opsejling. Søndagens jordskælv fulgte efter ét, som opstod tidligt lørdag morgen, og ét torsdag aften.

[Foto: Fra jordskælvsøvelsen]

Det første skælv blev rapporteret kl. 11:50 og målte 3.6 på Richter-skalaen. Epicentret for skælvet var i det nordlige Genesaret, fem kilometer nord for Ginosar. Det andet blev rapporteret kl. 15:54 og målte også 3.6 på Richter-skalaen. Det havde epicenter lidt syd for Ginosar.

Der skete ingen skader eller ødelæggelser ved nogen af skælvene, men begge føltes udpræget i samfund omkring Genesaret, herunder i Tiberias, hvor politiet modtog en byge af opkald fra beboere og folk, der gik på stranden.

Lørdag blev der også rapporteret et jordskælv, der blev målt til 3.5 på Richter-skalaen, med epicenter i Genesaret. Det fulgte efter et jordskælv torsdag aften, der kunne mærkes i hele det nordlige Israel. Epicentret for dette jordskælv var også i Genesaret. Det nåede 3.5 på Richter-skalaen, og kunne føles i samfund omkring søen.

For otte dage siden føltes et jordskælv i det sydlige og centrale Israel. Det målte 6.4 på Richter-skalaen, med epicenter under Middelhavet omkring 40 kilometer under havbunden, 70 kilometer vest for Kreta.

I Israel blev rapporter om rystelser modtaget fra borgere i det centrale og sydlige Israel, herunder Raanana, Rehovot og Ashkelon. Det føltes efter sigende mest i de øverste etager på høje bygninger. Der blev heller ingen skader eller ødelæggelser rapporteret fra dette skælv.

Forskere ved Israels Geofysisk Institut sagde, at de undersøger skælvene for mønstre og spor, der kan indikere, om det pludselige sammenløb af små jordskælv kunne tyde på, at noget større var umiddelbart forestående.

Genesaret ligger lige midt på Syrien-Afrika-sprækken, der lejlighedsvis "opfører sig" med et større jordskælv. Det sidste af sådanne skælv fandt sted i 1927. Det målte 6.2 på Richter-skalaen, og 300 personer blev dræbt under denne episode. More.
------------------------------------------------------------------------------------------
"På den dag skal han stå på Oliebjerget, som ligger øst for Jerusalem. Oliebjerget skal spaltes i to dele fra øst til vest, så der dannes en meget stor dal. Den ene halvdel af bjerget skal rykke mod nord, den anden mod syd,  og I skal flygte ind i min bjergdal – dalen når indtil Asal – ja, flygte, som I flygtede for jordskælvet, dengang Uzzija var konge i Juda. Da kommer Herren min Gud og alle de hellige med ham." Zak 14:4-5.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Read in addition: Earthquake hits northern Israel for fifth time in a week