26.10.2013

Israel advarer om, at de er nødt til at handle, før atombomben bliver færdig.

Fra Endtimeheadlines/
25. oktober 2013.

En ny rapport, som siger, at Iran muligvis allerede om en måned har produceret nok uran til en atombombe, er endnu et bevis for, at Israel må skride til militæraktion, før det sker, sagde en embedsmand fra det Israelske Forsvar fredag.

"Vi har gjort det krystalklart i alle mulige fora, at Israel ikke vil stå og se på, at Iran udvikler våben, der vil sætte os, hele Mellemøsten og i sidste ende hele Verden under den Iranske terrors paraply," sagde Danny Danon, Israels Viceforsvarsminister til USA TODAY.

Iran udvikler og installerer nye og avancerede centrifuger, der gør dem i stand til indenfor uger at berige selv lavt beriget uran til den våbenkvalitet, som behøves til atomvåben, sagde Danon.

"Denne hurtige berigelseskapabilitet gør en tidlig påvisning og en effektiv respons på et Iransk nukleart udbrud stadig vanskeligere," sagde han. "Udbrud" refererer til den tid, det tager at konvertere lavt beriget uran til uran af våbenkvalitet.

Torsdag udstedte ”Institute for Science and International Security” en rapport, der fastslog, at Iran kan nå til det udbrud på så lidt som en måned, baseret på Irans egne afsløringer om deres nukleare program.

"Hvis de bruger alle deres centrifuger... og deres lagre af lavt- og medium-beriget uran, vil det tage 1 til 1,6 måneder," sagde David Albright, formand for Instituttet og tidligere inspektør for FN's Internationale Atomenagentur.

Rapporten leveres samtidig med, at Det Hvide Hus forsøger at overtale kongressen til ikke at gå videre med et lovforslag om at stramme sanktionerne overfor Iran for at tvinge dem til at åbne deres program for inspektion.

Det Hvide Hus inviterede torsdag senatets medarbejdere til et møde om strategien overfor Iran. Denne forhandling skal genoptages næste måned sammen med Iran, siger rapporten.

Med hensyn til Iranstrategien har Præsident Obama sagt, at Iran er et år eller mere fra at have nok beriget uran til at fremstille en bombe. More
--------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden:
Iran kan ha atomvåpen innen en måned.
En "Ny" mørk tidsalder - i Politik og i Kirken.