18.12.2013

Israel tager rygte om regering af Fatah og Hamas med et gran salt.

Fra Ordetogisrael.no/
18. december 2013.

Det Betlehembaserte nyhetsbyrået Maán kan fortelle at terrororganisasjonen Hamas i Gaza har varslet Fatah i Ramallah at de ønsker å delta i en nasjonal samlingsregjering.

Terrororganisasjonen Hamas har angivelig varslet den arabiske selvstyremyndighetens ( PA ) leder Mahmoud Abbas, at de har besluttet å delta i en nasjonal samlingsregjering, som skal forberede et kommende president- og parlamentarikervalg.

Rapporten er utført av det Betlehembaserte Ma'an nyhetsbyrå på tirsdag, som siterer «kilder som angivelig har kjennskap til detaljene i saken."

Kildene sier at Fatahleder Abbas tidligere hadde mottatt to telefonsamtaler fra Hamasleder Khalid Mashaal og fra lederen for Hamas regjeringen i Gaza, Ismail Haniyeh. De to skal ha bekreftet overfor Abbas at Hamas hadde avtalt å delta i en nasjonal samlingsregjering med Fatah.

Nyhetsbyrået Maán melder at Abbas vil anmode nåværende statsminister i den arabiske selvstyremyndigheten, Rami Hamdallah, om å lede samlingsregjeringen. Maán legger til at Abbas vil utstede de nødvendige presidentdekreter etter å ha deltatt på et planlagt møte den 21. desember med de arabiske lands utenriksministre.

Det har vært utallige rapporter om en nært forestående Fatah-Hamasforsoning gjennom årene, og det har vært gjort mange forsøk på å få organisasjonene til å arbeide sammen, men alle forsøkene var mislykkede. Derfor ser Israel også på denne rapporten med en klype salt.