07.01.2014

Kopterne fejrer jul med minder om vold.

Fra Nyheder.dk.msn.com/udland/
6. januar 2014.

Kopterne føler sig som andenrangsborgere i eget land, siger præst i Den Hængende Kirke i Kairo.

Når Egyptens koptere tirsdag fejrer jul, er det med angreb og massakrer mod den kristne kirke frisk i erindringen.

I 2010 blev mindst seks koptere skudt ned i byen Nag Hammadi i forbindelse med en julemesse, og året efter blev over 20 personer dræbt af en bilbombe ved en koptisk kirke i middelhavsbyen Alexandria nytårsdag.

Angrebene mod kopterne fortsætter trods det håb, som de egyptiske kristne knyttede til, at militæret ville bringe ro over landet, efter at præsident Mohamed Mursi blev fjernet fra posten 3. juli sidste år.

- Problemet for de kristne fortsætter, og det bliver ikke løst, før der kommer kærlighed mellem alle egyptere, siger Jacob Soliman fra Den Hængende Kirke i Kairo ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

I mange demonstrationer under opstandene i Egypten har egyptiske præster gået hånd i hånd med muslimske imamer som symbol på sammenhold mellem de to religioner, som bygger på meget af det samme arvegods.

Overgangsregeringen har sat gang i en demokratisk proces med planlagt parlamentsvalg i løbet af det kommende år.

Først skal egypterne dog - i slutningen af denne uge - stemme om en ny forfatning, og præsten i Den Hængende Kirke håber på en mere fredelig fremtid med respekt for alle.

- Vi har brug for en ny præsident, som behandler alle mennesker lige, og en forfatning uden smuthuller, der repræsenterer alles interesser. I øjeblikket føler vi os som andenrangsborgere i eget land, siger Jacob Soliman.

Under den egyptiske revolution har der været en stribe sammenstød mellem muslimer og koptiske kristne i Egypten, og mange kirker blev stukket i brand