03.04.2012

Hamas-leder indrømmer, ”Palæstinensisk” identitet er opfundet.

Fra Israeltoday.co.il/
3. april 2012.

Den republikanske præsidentkandidat i US, Newt Gingrich, er kommet i ildlinjen for at sige, at "Palæstinenserne" er et opfundet folk. De fleste har latterliggjort Gingrich ved at pege på, at der helt klart er millioner af Arabere, der lever i det såkaldte "Palæstina."

Men Gingrich talte ikke om den fysiske tilstedeværelse af disse mennesker i dag, men snarere om den nationale identitet, de har påtaget sig, og det faktum, at de fleste er immigreret til landet for ikke så længe siden.

I en tv-transmitteret henvendelse på Al-Hekma-TV i sidste uge, bakkede ministeren for indenrigs- og national sikkerhed, Fathi Hammad, grundlæggende Gingrich’s vurdering op, idet han erkendte, at de fleste "Palæstinensere" har rødder andetsteds i Mellemøsten, og at rubriceringen af dem som ”Palæstinensiske” kun er en tynd fernis.

Presset for en Palæstinensisk stat forsøger at udmale de Palæstinensiske Arabere på en måde som adskilte fra andre Arabere rundt omkring, hvorfor de har brug for deres egen stat. Sådan er det ikke, sagde Hammad. "Enhver Palæstinenser i Gaza og i hele Palæstina kan bevise sine Arabiske rødder - fra Saudi-Arabien, fra Yemen, eller hvor som helst fra. Vi har blodets bånd."

Endvidere erklærede Hammad, at de fleste "Palæstinenseres" sande regionale baggrund ikke er i "Palæstina."

"Brødre, halvdelen af Palæstinenserne er Egyptere og den anden halvdel er Saudiarabere," udbrød Hamas-ministeren.

Hammads bemærkninger var utvivlsomt ikke beregnet for et Vestligt publikum. Han plæderede snarere til Egypten og andre tilstødende stater om at levere et Hamas-styret Gaza med gratis brændstof, som Hammad sagde, Hamas ville bruge "til at fortsætte med at udkæmpe Jihad."