07.04.2013

Anti-Israelske hackere vil slette Israel fra internett.

Fra Ordetogisrael.no/
7. april 2013.

Holocaust Memorial Day starter ved solnedgang idag den 7. april. Et stort team av internasjonale hackere, ledet av Hactivist Anonym, prøvd å få slettet Israel fra internett. På Holocaustdagen vil de "sette alle kluter til" for å lykkes.

Den 7. april like før Israels "Holocaust Memorial Day" starter ved solnedgang, har et felles team av internasjonale hackere, ledet av "Hactivist Anonym" truet Israel på Facebook og andre nettsteder, for å prøve og slette Israel fra internett.

En hacker kjent som "Anon Ghost", startet arrangementet på Facebook og kalte det OpIsrael. Kampanjen ble lansert i mars i år, for å uttrykke solidaritet med den arabiske selvstyremyndigheten. Anonym vil også få selskap av flere andre Hactivist-grupper som Sector404 og RedHack. Konsernet har hevdet at de har hacket seg inn i Mossads hjemmeside og fått tilgang til gradert informasjon, som de deretter la ut på nettet.

Analytikere i Israel mener at hackerne vil forsøke å komme inn på den israelske regjeringens nettsteder, samt i banker og kredittkortselskaper i Israel. Grenene av det israelske militæret, inkludert det israelske luftforsvaret har trent for å stoppe og reagere riktig på dataangrep. "Å beskytte våre datasystemer er det viktigste oppdraget vårt akkurat nå," uttalte lederen for forsvarets sikkerhetsavdeling.

Andre Oboler, administrerende direktør i Online Hate Prevention Institute, har ved å forske på emnet harckering, hevder at han har avdekket 1350 mål for hackere. Undersøkelsen spenner fra forskning på organisasjoner som NGO Monitor til Histadrut, det israelske utenriksdepartementet, det israelske finansdepartementet, det israelske rettsvesenet, Statsministerens kontor, nasjonalforsamlingen Knesset og mange andre nettsteder.

Oboler sier at han nå er i mål. Faktisk er selv venstreorienterte organisasjoner som "Association for Civil Rights in Israel" også forventet å bli rammet av hackere. Oboler hevder at i tillegg til de 110 statlige servere, planleggere hackerne å angripe 318 akademiske servere, 582 firmanettsteder, og 448 organisasjoner. Oboler mener at den israelske regjeringens nettsteder vil være i stand til å tåle utfordringen, men det er en større fare for menneskeretts- og sivile organisasjoner, som er avhengige av delte servere.

Oboler sier videre: "For over et år siden advarte jeg om at Iran, som står bak hackergruppen Anonym, ville gjøre forsøk på å angripe israelske nettsteder. Bevis fra Facebook viser at en rekke konkrete hackinggrupper bak 7. april-trusselen er støttet og sponset av den iranske staten. Disse gruppene inkluderer den iranske "Cyber ​​Army", "Remember Emad" og "Parastoo", som har bånd til terrororganisajsonen Hizbollah i Libanon."

"Uansett er Israels forsvar - IDF - godt forberedt på en økende grad av cyberangrep og har gått til krig for å overvåke gjentatte forsøk på å hacke inn i IDF datasystem," sier Oboler. I den siste tiden har Anonymous angrepet den israelske regjeringens nettsteder 44.000.000 ganger, en har ikke lykkes å komme inn.

Under og etter minikrigen mot Hamas fra november i 2012, har Norge og Israel vært under konstante cyberangrep.