07.06.2013

De Israelske styrker ved grænsen til Syrien er i beredskab.

Fra Flashtrafficblog.wordpress.com/
6. juni 2013.

Nu 46 år efter Seksdageskrigen i juni 1967 er der nye alvorlige spændinger ved den Israelsk-Syriske grænse, med frygt for, at der kan komme en større konflikt mellem de to lande. De Israelske militær-styrker har været sat i beredskab, da volden kom tættere på den demilitariserede zone, idet Syriske oprørere beslaglagde kontrollen med en grænsekontrolpost for passagerer.

New York Times rapporterer: "Oprørerne, der bekæmper den Syriske regering, beslaglagde torsdag den eneste grænseovergang langs den Israelsk-Syriske våbenhvilelinje i Golan. Ifølge det Israelske militær og oprørsgrupperne har De Forenede Nationers fredsbevarende soldater, der patruljerede ved passagen, været tvunget til at forlade den, hvilket bringer den Syriske konflikt nærmere og nærmere på de Israelske områder. Israelske styrker blev sat i alarmberedskab langs grænsen, da volden fra den Syriske borgerkrig truede med at brede sig."

"Oprørernes overtagelse af grænseovergangen, Quneitra, varede i flere timer," bemærkede Times. "Senere på dagen rapporterede Syriske statsmedier, at regeringens styrker havde drevet oprørerne på flugt og overtaget kontrollen. Det meste af dagen rasede der sammenstød i området. De kaotiske forhold var så slemme, at de kunne true en fortsættelse af FN’s ”Disengagement Observer Force” -  den mangeårige fredsbevarende mission i det følsomme og omstridte område.

"Quneitra-passagen blev patruljeret af det Østrigske FN’s fredsbevarende styrker. De fik ordre til at trække sig tilbage for deres egen sikkerheds skyld. Senere sagde den Østrigske regering i Wien, at den ville trække sin deling tilbage fra styrken. Østrigs kansler, Werner Faymann, blev citeret af APA, det Østrigske presse-agentur, for at sige, at han havde talt med Ban Ki-moon, de Forenede Nationers Generalsekretær, og ”personligt informeret ham om afgørelsen.” Josephine Guerrero, en talskvinde for FN's fredsbevarende styrker, bekræftede i en e-mail, at Østrig havde meddelt FN sin påtænkte tilbagetrækning..."

Times rapporterede også, at "Østrigerne tegnede sig for omkring 380 af FN-styrkens 1000 mand. De har overvåget tilbagetræknings-zonen mellem de Israelske og Syriske styrker i Golanhøjderne siden 1974. Filippinerne leverede omkring 300 og Indien resten. Et fjerde land, Kroatien, trak sin deling tilbage tidligere på året.”

”To gange i de seneste måneder har en oprørsgruppe taget grupper fra de Filippinske fredsbevarende styrker til fange, men frigivet dem uskadt efter nogle dage. Den Filippinske regering har overvejet at trække sine fredsbevarende tropper ud af området.

Israels Udenrigsministerium har udstedt en erklæring, der udtrykker beklagelse over Østrigs beslutning og siger, at de håber, den Østrigske tilbagetrækning «ikke ville bidrage til en yderligere eskalering i området.» I Erklæringen står der også, at Israel forventer, at De Forenede Nationer vil opretholde den fredsbevarende styrke under Sikkerhedsrådets resolution, som skabte den for fire årtier siden..."

"Israel har gentagne gange erklæret, at de ingen intentioner har om at blive involveret i den Syriske borgerkrig, men at de vil handle for at beskytte deres egne interesser," rapporterede Times.

"Israels Forsvarsminister, Moshe Yaalon, sagde i denne uge, at Israel ikke vil tolerere overførsel af avancerede våben fra den Syriske regering til Hizbollah - den Libanesiske milits -, tabet af den Syriske regerings kontrol med kemiske våben eller en ophedning på Golan-grænsen og afsmitning af skyderi til de Israelske områder.

Spændinger er steget mellem Israel og Syrien efter tre luftangreb på Syrisk jord i år. Luftangrebene ramte avancerede våben og blev tilskrevet Israel. Der har været mange tilfælde af skud-ild, der har bredt sig til den Israelske side af Golan-højderne.

Det Israelske militær siger, at mange af dem blev antaget for at være vildfaren skud-ild. Men i sidste måned erkendte Syrien, at de forsætligt havde angrebet et Israelsk mål - et militært køretøj, der blev beskudt, da det var på patruljering ved våbenhvilelinjen. Syrien sagde, at jeepen var trængt ind på deres område på Golanhøjderne, hvilket Israel nægtede. I dette og også i andre tilfælde fyrede de Israelske kampvogne tilbage flere gange på de Syriske positioner."
--------------------------------------------------------------------------------------------------
"Et profetudsagn om Damaskus. Damaskus skal udslettes som by og blive en ruinhob." Esaj 17:1.