03.06.2013

Nyt fra Israel.

Fra Ordetogisrael.no/
3. juni 2013.

Israel vil ikke delta i konflikter i sine naboland, men vil kun forsvare sitt land.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttalte på en pressekonferanse etter søndagens regjeringsmøte, at Israel ikke var interessert i å delta i konflikter i naboland, men vil kun prioritere å forsvare sitt eget land.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu benyttet også anledningen til å gå til kraftig angrep mot separasjonen av jødiske og arabiske skolebarn, som hadde skjedd ved landets største fornøyelsespark.

"Jeg vil her og nå sterkt fordømme de senere tilfeller av rasisme og hooliganisme mot israelske arabere, som har skjedd uten noen provokasjon eller begrunnelse overhodet. Vi vil sterkt avvise disse hendelsene, og vi vil bruke alle lovlige midler vi har til rådighet for å stoppe dette," sa Netanyahu på pressekonferansen.

"Midtøsten gjennomgår en spesielt følsom periode med sjokk og omveltninger. Selv om vi ikke har noen interesse i å være part i konflikter rundt oss, er vi forpliktet til å forebygge farer og forsvare Israels sikkerhet. Vi har en klar policy om å svare på angrepsforsøk mot vårt lands territorium," uttalte statsminister Netanyahu videre.

Den pågående borgerkrigen i Syria har fått Israel til å føre forsvarsenheter nærmere nordgrensen på Golanhøydene. Dette har ført til at Israel har skutt raketter tilbake, når de har blitt angrepet fra Syria. Syrias kjøp fra Russland av avanserte S-300 bakke-til-luft-raketter, har ført til at Israel frykter for at slike våpen havner i hendene på den Libanonbaserte terrorgruppen Hizbollah. Dette var årsaken til at Israels statsminister under sitt nykige besøk i Moskva, anmodet Russland president om å stoppe avtalen om å sende våpen til Syria.