03.07.2013

Egypten-krise: Israelske diplomater, hold jer væk!

Fra Israeltoday.co.il/
3. juli 2013.

Det er den tavse advarsel, der trænger over grænsen til Israel fra Kairos kaos i denne uge.

Mange Israelske ledere er bange for, at Kairo-opstanden mod Præsident Mohammad Morsi kan få ekstreme Islamiske grupper til at starte angreb på Israel fra Egypten eller Gazastriben, og dermed true Israels stabilitet, og yderligere gøre indhug i den historiske Egyptisk-Israelske fredsaftale.

Det Israelske Udenrigsministerium nægter at lade ansatte i den Israelske ambassade vende tilbage til Kairo, før den sikkerhedsmæssige situation i Egypten forbedres.

Den tidligere Israelske ambassadør i Egypten, Eli Shaked, erklærede, at ustabiliteten i regionen er "dårlig for Israel og dårlig for Mellemøsten." Israelske embedsmænd er allerede bekymrede for at blive trukket ind i Syriens igangværende borgerkrig, som dagligt truer med at brede sig til Nordisrael. Israel har simpelthen ikke råd til en ny krise med Egypten, sagde Shaked.

Man kan kun antage, at enhver diplomatisk krise med Egypten vil føre til, at den fredsaftale, der har tjent som et stærkt anker for Israels stabilitet i regionen, brister.

Israels Premierminister Benjamin Netanyahu sagde: "Ligesom alle andre, iagttager vi nøje, hvad der sker i Egypten", og det Israelske militær har flyttet styrker til grænseområdet i nærheden af Gaza for at holde alle de militante trusler, der kan opstå, i skak.