29.07.2013

PA-minister: Nye fredsforhandlinger vil hjælpe os med at erobre Israel senere.

Fra Israeltoday.co.il/
29. juli 2013.

Der er mere end et par i Den Palæstinensiske Myndighed, der er oprørte over fornyelsen af fredsforhandlingerne med Israel. Hamas mener især, at trækket vil være en ulempe for den Palæstinensiske sag.

Men Ministeren for Religiøse Anliggender i Den Palæstinensiske Myndighed, Mahmoud Al-Habbas, beroligede alle i sidste uge, da han sagde, at den politiske fredsproces blot er et kneb og en del af en større plan for at besejre deres fjende.

I en prædiken, leveret i overværelse af den Palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, og udsendt på det officielle TV for Den Palæstinensiske Myndighed, sammenlignede Al-Habbas de U.S.-drevne fredsforhandlinger med ”Hudaybiyyah-fredstraktaten”, der blev indgået mellem Islams profet Muhammed og Quraish-stammen i Mekka.

Fredsforhandlinger med Israel på dette tidspunkt er "den rigtige vej. Den fører til resultater, præcis ligesom den gjorde for profeten [Muhammed] i Hudaybiyyah-traktaten," udtalte Al-Habbas, og bemærkede, at alle Palæstinensernes resultater til dato "aldrig ville være opnået gennem Hamas' impulsive eventyr."

Al-Habbas forklarede, at mange af Muhammeds følgesvende ligesom Hamas brændte af vrede over, at deres leder forhandlede med Quraish-stammen i stedet for at angribe Mekka. Men Muhammed vidste, at kun en mere behersket fremgangsmåde ville føre til endelig sejr. To år efter underskrivelsen af traktaten havde Muhammeds styrker opnået tilstrækkelig kraft, og så igangsatte han den brutale erobring af Mekka.

"Dette er det eksempel, og dette er den model", som Den Palæstinensiske ledelse følger, erkendte Al-Habbas.

Utroligt, at alle de blåøjede Israelske kommentatorer mener, at denne forhandlingsrunde, af en eller anden grund, vil være forskellig fra alle tidligere fejltagelser: At undlade at tage det simple skridt at lytte til, hvad Palæstinenserne selv siger.

"Abbas er en reel fredspartner," råber de, mens de forsætligt ignorerer, hvad Abbas' egne ministre fortæller offentligheden, i hans navn og i hans tilstedeværelse, uden nogen gendrivelse fra "præsidenten."
--------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Abbas ønsker ikke en eneste israeler i ny stat