16.08.2013

Kungen i palestinaskjerf.

Fra Miff.no/
16. august 2013.

Palestina-skjerfet som svenskekongen fikk hengt rundt halsen er et politisk budskap i seg selv. Teksten “Vår Aqsa og ikke deres tempel” gjør episoden enda mer alvorlig.

Onsdag besøkte det svenske kongeparet Murberget i Härnösand. Her traff de blant annet flyktninger fra Midtøsten som ville uttrykke takknemlighet for å få bo i Sverige. Noen av flyktningene ville også markere noe annet enn takknemlighet.

Av en flyktning fikk kongen og dronningen et Palestina-skjerf hengt rundt halsen. På sjalene var teksten “Vår Aqsa og ikke deres tempel” på arabisk.

Det første jødiske templet i Jerusalem ble bygget på plassen hvor Al-Aqsa moskéen nå står. Skjerfets budskap kan oppfattes anti-jødisk eller anti-israelsk, og som en benektelse på jødenes tre tusen årige religiøse tilknytning til området.

- Sjalene ble hengt rundt halsen på kongen og dronningen, så de hadde ikke noe alternativ. Siden hadde de dem på seg en kortere stund. Jeg oppfattet det som om kongeparet ikke hadde en sjanse til å sette seg inn i verken formålet eller bakgrunn, men at de helt plutselig fikk disse sjalene overlevert ved at man la dem direkte rundt halsen på dem, sier Bertil Ternert, informasjonssjef ved det svenske hoffet.

Israels ambassade i Stockholm har valgt å ikke kommentere hendelsen.

Lisa Abramowicz i foreningen Svensk Israel-Information mener budskapet som ble formidlet er uakseptabelt for kongeparet.

- Noen i hoffet burde ha tatt sjalene, sagt takk og gjemt dem unna, mener hun.

Besøket i Härnösand var en del av kongens jubileumsreise i anledning 40-års jubileet som regent.
---------------------------------------------------------------------------------------------
"Jeg vil velsigne dem, der velsigner dig, og den, der forbander dig, vil jeg forbande. I dig skal alle jordens slægter velsignes" 1 Mos 12:3.