22.09.2013

Breaking News fra Israel uge 39.

Når selvforsvar blir sett på som umoralsk.
På fredag i forrige uke ble to israelske soldater drept av palestinsk-arabiske terrorister i Judea og Samaria. Drapet på Tomer Hazan fant sted utenfor Qalqilya i Samaria.
.
Dilemmaet med Israels hovedstad.
Israelske politikere elsker at prise Jerusalem som "Det Jødiske folks og staten Israels evige hovedstad." Men disse ophøjede ord bakkes ikke op af handling. Trods en officiel beslutning i 2008 om at flytte alle ministerier til Jerusalem indenfor otte år, er der kun blevet gjort meget lidt.
.
Israel ska ha varnat Kenya inför attack
Högt uppsatta kenyanska regerings- och säkerhetstjänstemän ska ha varnats, bland annat av Israel, för en ökad risk innan den dödliga attacken mot Westgate-gallerian, enligt anonyma källor.
.
Obama sammenligner Iran/Israelsk "fred" med Arabere.
At Obama sidestiller Israelsk-Palæstinensisk vold med den Iranske atomtrussel, viser den manglende dybde i hans egeninteresse i Israels eksistens og trivsel.
.
Iran: Rouhanis to ansikter.
Kort tid før han holdt sin tale i FNs generalforsamling tirsdag, deltok Irans president Hassan Rouhani i landets militærparade. Her stilte Iran med Shahab-3 missiler og plakater som oppfordret til ødeleggelse av Israel.
.
Verden spekulerer over Israels kjernefysiske arsenal.
Ved at atomtrusselen fra Iran ligger over Israel, kan den messianske websiden Israel Today fortelle at internasjonale eksperter og tankesmier igjen har begynt å spekulere over Israel antatte kjernefysiske arsenal.
.
Transseksuel Jødedom på fremmarch.
Dette er en æra med kønsrevolution, og det Jødiske samfund haster af sted for at holde trit.
.
Netanyahu: Rouhani vil købe tid
Israel vil ikke lade sig narre af Irans røgslør, mens landet fortsætter sit atomprogram, siger Netanyahu.
.
Obama til FN: 'Afslut besættelsen af Vestbredden'.
USA's Præsident, Barack Obama, roste de Israelske og Palæstinensiske ledere i en tale tirsdag i FN. Obama talte til støtte for de igangværende fredsforhandlinger og sagde, at han var glad for at se det, han kaldte "en voksende anerkendelse i Israel af, at besættelsen af Vestbredden tærer på den demokratiske struktur i den Jødiske stat."
.
Netanyahu instruerer Israelske delegerede om at gå ud under Rouhani's tale.
Premierminister Benjamin Netanyahu har instrueret de Israelske delegerede om at boykotte den Iranske Præsident Hassan Rohani under hans tale tirsdag ved FN's Generalforsamling i New York.
.
Israel ser ud til at måtte stå alene mod Iran.
Dette års Generalforsamling i FN går ind i en kritisk fase tirsdag. Der vil være en tale af Præsident Barack Obama samt den første optræden på verdensscenen af Irans nye præsident, Hasan Rouhani, der forventes at forsøge at overbevise Vesten om den Islamiske Republiks fredelige hensigter.
 .
Politiet lukker Tempelbjerget af frygt for sammenstød.
Jerusalems politi lukkede Tempelbjerget for ikke-Muslimske besøgende tirsdag formiddag med henvisning til sikkerhedsmæssige bekymringer — en overraskende meddelelse, der forårsagede, at mange pilgrimme og turister blev drevet væk fra stedet.
.
Hvorfor blev sandheden om angrebet i Nairobi holdt skjult for Vesten?
Informationer, relateret til dette terrorangreb, er spærret. Det var angrebet, der "aldrig kunne forekomme".
.
Handelscentret i Nairobi var ejet af Israelere.
Den islamske terroraksjonen av Al Shabaab mot et israelskeid handlesenter i Nairobi, Kenya i helgen er over. Kenyanske sikkerhetsstyrker tok kontroll over senteret tirsdag morgen etter at 62 mennesker var drept. Terroristene kom trolig fra Somalia, og lot muslimer få slippe fri, mens de massakrerte de andre. De som ble sluppet fri måtte kunne sitere koranvers og andre islamske tekster for å bevise at de virkelig var muslimer. Også unge barn ble skutt i stykker av terroristene. Israel bistod kenyanske myndigheter under aksjonen.
.
Netanyahu to compare Iran with North Korea in UN speech
Prime Minister Binyamin Netanyahu plans to warn the international community to learn from its mistakes with North Korea and not to be fooled by Iran’s new conciliatory attitude toward its nuclear weapons program, when he speaks at the United Nations General Assembly in New York on Tuesday, October 1.
.
Anti-nazi-film overset i arkiv i 75 år
Amerikaner fortalte allerede i 1930'erne sandheden om Hitler - men filmen blev censureret.
.
Omskæring er lige så vigtig for jøderne, som dåben er for kristne
Jan Frost | 24. september 2013.
.
Drabet i Hebron og reaktionen.
Snikskytter drepte israelsk soldat - Settlere får flytte inn.
.
Hvordan ville en Iransk-Israelsk nuklear skudveksling se ud?
Efter en konstant afdækning af vigtige kritiske nyheder begynder de at miste deres betydning og akutte karakter. Det kan forårsage en vis distancering at høre de samme advarsler igen og igen - især når status quo synes statisk – og forårsage en ufølsomhed og resigneret apati, der ignorerer advarslerne med ønsket om, at det ikke vil blive til noget. Dette håb bliver mere optimistisk (og passivt) for hver dag, advarslerne ikke bliver til noget.
.
Christian X var parat til at lade alle bære jødestjerne
”Naar man saa den umenneskelige Behandling, Jøderne var Genstand for ikke blot i Tyskland, men ogsaa i de besatte Lande, begyndte man at være ængstelig for, at Kravet ogsaa en Gang blev stillet os, men det maatte vi pure afvise som følge af disses Retsstilling inden for Grundloven. Jeg udtalte, at jeg heller ikke vilde gaa med til et saadant Krav overfor danske Statsborgere. Hvis et saadant Krav rejstes, imødegik vi det bedst ved, at vi alle anlagde ’Davidsstjernen’. Finansminsteren indskød, at det var jo altid en Udvej.”
.
Sammenstød på Vestbredden efter drab på soldat
Drabet på en israelsk soldat på Vestbredden søndag har antændt spændinger mellem israelske sikkerhedsstyrker og palæstinensere mandag i byen Hebron.
.
Shin Bet advarer: Arabiske Israelere slutter sig til al-Qaeda.
Sikkerhedstjenesten siger, at Arabiske Israelere slutter sig til oprørsstyrkerne i Syrien sammen med al-Qaeda. De trænes måske mod Israel.
.
Israelske interesser under angrep i Nairobi
“Westgate er et sted der det er jødiske og amerikanske butikker. Så vi måtte angripe,” sier en Al-Shabaab talsmann til Al Jazeera.
.
Islamic terror attack Israeli shopping mall in Kenya
Israeli advisors are helping Kenya formulate a strategy to end a siege at a Nairobi shopping mall where Islamist militants have killed at least 59 people.
.
Israelske  Commandos stormer købe-center i Nairobi for at befri gidsler.
Israelske kommandotropper har idag stormet et købecenter i Kenyas hovedstad Nairobi for at prøve at befri et stort antal personer, heriblandt flere israelere, der var blevet taget som gidsler af Somali islamist-terrorister.
.
Israelske soldater sat ind i kenyansk gidseldrama
Israelske sikkerhedsstyrker er sat ind i gidselsituationen i et indkøbscenter i Kenyas hovedstad, Nairobi. Det oplyser kenyanske sikkerhedsmyndigheder ifølge AFP.
.
Israelske soldater er nu med i gidseldrama
- Israelerne er netop gået ind i centret, og de er i gang med at redde gidslerne og de sårede, fortæller en kilde fra de kenyanske sikkerhedsmyndigheder ifølge AFP. Shoppingcentret, hvor dramaet udspiller sig, er delvist israelsk ejet.
.
Israelsk soldat lokket af terrorist og dræbt
Den 20-årige israelske soldat Tomer Hazan arbejdede ved siden af sit job i hæren deltids i en restaurant i sin hjemby Bat Yam. Her arbejdede han sammen med den 42-årige palæstinenser Nidal Amar, der kommer fra en landsby på Vestbredden nær Qalqilya. I går lokkede Amar den unge soldat med i en taxa til sin landsby. Da de nåede frem, myrdede han Hazan og skjulte liget af ham i en brønd. Amars hensigt var at bruge liget til at kræve en bror, som sidder fængslet i Israel for terror, frigivet.
.
Google satser på israelsk program for sin kjente søkemotors Google Glass
Alle verdens databrukere kjenner datagiganten Google, som nå har lagt sitt planleggings- og utviklingssenter til Israel. Nå har Google valgt en app, et integrasjonsprogram fra det israelske selskapet Any-do til å jobbe med Google Glass.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Tilgang fra: http://nyhedssider.blogspot.dk/