25.09.2013

Drab på babyer er ikke anderledes end abort, siger eksperter.

Fra Telegraph.co.uk/
29. februar 2012.

Det burde være tilladt for forældre at få deres nyfødte babyer dræbt, fordi de er "moralsk irrelevante". At afslutte deres liv er ikke anderledes end en abort, har en gruppe medicinske etikere, der er tilknyttet Oxford Universitet, slået til lyd for.

I artiklen, der blev offentliggjort i ”Journal of Medical Ethics”, står der, at nyfødte babyer ikke er "virkelige personer" og ikke har en "moralsk ret til livet". Akademikerne argumenterer også for, at forældre skal kunne få deres barn dræbt, hvis det viser sig at være handicappet, når det bliver født.

Journalens redaktør, Prof Julian Savulescu, der også er direktør for ”Oxford Uehiro Center for Practical Ethics”, sagde, at artiklens forfattere havde fået dødstrusler siden offentliggørelsen af artiklen. Han sagde, at de, som poster grove og truende indlæg om undersøgelsen, er "fanatikere, der er imod et liberalt samfunds værdier".

Artiklen, med titlen: "Efterfødsels-abort: Hvorfor skulle barnet leve?", blev skrevet af to af Prof Savulescu tidligere medarbejdere, Alberto Giubilini og Francesca Minerva.

De hævdede: At ”et spædbarns moralske status svarer til et fosters, i den forstand at de begge mangler de egenskaber, der retfærdiggør en tildeling af retten til liv."

De nyfødte er snarere "potentielle personer" end ”virkelige personer.” De forklarede derefter: "Både et foster og en nyfødt er sandelig menneskelige væsner og potentielle personer, men de er ikke "personer" i den forstand, at de er ”genstand for en moralsk ret til livet”.
------------------------------------------------------------------------------------------
"De ofrede deres sønner og deres døtre til dæmonerne. De udgød uskyldigt blod, deres sønners og døtres blod, som de ofrede til Kana'ans gudebilleder, så landet blev vanhelliget af blodet; de blev urene ved deres gerninger og bedrev hor ved deres handlinger." Salm 106:37-39.
------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden:
Hvor er kristenfolket?
Transseksuel Jødedom på fremmarch.