29.09.2013

Netanyahu vil fortælle FN, at "Iran har nok uran til atomvåben."

Fra Endtimeheadlines/
27. september 2013.

Premierminister Benyamin Netanyahu har planer om at sige til De Forenede Nationers Generalforsamling, at Iran har nok uran til at fremstille atomvåben, rapporterer Sunday Times.

En unavngiven højtstående Israelsk embedsmand blev citeret for at have fortalt avisen, at Netanyahu vil sige i sin tale tirsdag, at Iran i øjeblikket har 219 kg (482 pounds) beriget uran, som er nok til at producere atomvåben.

Rapporten siger, at Netanyahu også vil hævde, at "Iran har gjort betydelige fremskridt i sit atomprogram, siden den nye Præsident, Hassan Rouhani, blev valgt."

Sunday Times rapporterede også, at den Israelske Premierminister Netanyahu ved sit møde med Præsident Barack Obama i Washington på mandag vil overrække Obama et efterretningsdossier, der indeholder beviser på, at Iran intensiverer sit atomprogram.

Da Netanyahu rejste til New York natten til lørdag, lovede han, "at fortælle sandheden overfor Irans behagelige ord og charmeoffensiv."

”At fortælle sandheden på dette tidspunkt er afgørende for verdensfreden og sikkerheden og naturligvis også for Israels sikkerhed," bemærkede Netanyahu. More.
----------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden:
Iran: Rouhanis to ansikter.
Hvordan ville en Iransk-Israelsk nuklear skudveksling se ud?
Israel: Her er sandheden om Irans charmeoffensiv
- Israel har rett til å ta seg av Iran
Israel har anholdt mistænkt iransk spion