26.09.2013

Verden spekulerer over Israels kjernefysiske arsenal.

Fra Ordetogisrael.no/
25. september 2013.

Ved at atomtrusselen fra Iran ligger over Israel, kan den messianske websiden Israel Today fortelle at internasjonale eksperter og tankesmier igjen har begynt å spekulere over Israel antatte kjernefysiske arsenal.

En rapport som nylig er utgitt av Bulletin of the Atomic Scientists konkluderte med at Israel besitter 80 funksjonelle kjernefysiske stridshoder, og har nok spaltbart materiale til minst det dobbelte antall hvis det anses mest hensiktsmessig og nødvendig.

Forskerne mener imidlertid at Israel er tilfreds med sitt nåværende kjernefysiske arsenal, og at den jødiske staten derfor sluttet å bygge flere stridshoder i 2004.

Bemerkelsesverdig er det også at rapporten peker på Israels kjernefysiske arsenal som "utplasserte stridshoder" heller enn "lagrede stridshoder," noe som tyder på at atomvåpnene er klar til bruk på et øyeblikks varsel.

Israel har aldri offisielt kommentert hvorvidt landet faktisk besitter atomvåpen, men tidligere vurderinger fra amerikansk etterretning anser det israelske kjernefysiske arsenal på rundt 80 atomstridshoder.

Til sammenligning har Indias og Pakistans arsenal blitt anslått til 100-120 atomstridshoder hver.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Hvordan ville en Iransk-Israelsk nuklear skudveksling se ud?