27.10.2013

Breaking News fra Israel uge 44.

Drapsdømte terrorister blir belønnet med livslang pensjon
På onsdag morgen ble 26 arabiske terrorister løslatt fra det israelske Oferfengslet nord for Jerusalem.
.
Forsker: Holocaustforbryder begravet på jødisk kirkegård
Gestapo-chefen Heinrich Müller var en af arkitekterne bag nazisternes udryddelse af cirka seks millioner jøder under Anden Verdenskrig. Siden krigen har han været eftersøgt af nazijægere og agenter fra den israelske efterretningstjeneste.
.
Israel angriper Syria for sjette gang i år
Israel har - ifølge en amerikansk kilde - onsdag kveld angrepet en militærbase i Latakia i Syria, det sjette israelske angrep mot mål i Syria i år. Målet var å ødelegge missiler som skulle overføres til Hizbollah (bildet) i Libanon.
.
Rabbinere opfordrer til bøn imod opdeling af Israels land.
Tidligere i denne måned opfordrede en gruppe fremtrædende Israelske Rabbinere til alvorlige bønner mod opdeling af Israels land, hvilket Palæstinensiske, Israelske og Amerikanske embedsmænd i øjeblikket forhandler om.
.
Five Israeli soldiers hurt on Gaza border
Hamas fired mortar shells after IDF tanks crossed border in bid to destroy terror tunnel from Gaza into southern Israel.
.
Har Israel netop angrebet et våbendepot i Syrien?
"En Syriske luftforsvarsbase nær havnebyen Latakia blev fuldstændigt ødelagt torsdag morgen i et missilangreb fra havet," rapporterer Jerusalem Post, idet de citerer Arabiske mediers fremstilling.
.
Israel angriber militante i Gaza
Et israelsk luftangreb fredag har dræbt tre militante palæstinensere i Gaza. Angrebet kom efter et sammenstød tidligere på natten, som kostede en palæstinenser livet og sårede fem israelske soldater. Det er de værste uroligheder, siden de to parter i november sidste år enedes om en våbenhvile efter otte dages kampe.
.
Venter på det store jordskjelvet
Israel ligger i en jordskjelvsone. Eksperter mener at Israel egentlig er på overtid i forhold til “the big one”, et virkelig stort og ødeleggende jordskjelv.
.
Israel har angrebet syrisk militærbase
Kampfly fra Israel har efter alt at dømme bombet et våben- og ammunitionslagre i den syriske havneby Latakia. Latakia er som Syriens vigtigste havneby en vigtig højborg for præsident Bashar al-Assads regime. Men den er tilsyneladende også vigtig for terrororganisationen Hizbollah, som fra 2012 har støttet Assad-styret militært i den syriske borgerkrig med flere tusinde mand.
.
Netanyahu og Abbas truer fredsforhandlinger
Det eneste håb lige nu i den israelsk-palæstinensiske konflikt er, at det går bedre med de hemmelige forhandlinger end måden, de to parters ledere forsøger at tilfredsstille den offentlige opinion på.
.
Sviktende støtte til Israel blant evangeliske kristne leder i USA.
Et intervju med en amerikansk kristen kommentator i israelske medier denne uken, viser at de evangeliske menigheter i USA gradvis går bort fra sin støtte til Israel.
.
Palestinernes mur kom lenge før den israelske sikkerhetsbarrieren
Da palestinerne Saeb Erekat, Hanan Ashrawi og Haidar Abdel-Shafi skulle møte til tv-debatt i 1988, krevde de at en mur skilte dem fra israelske politikere på scenen. Erekat og Ashrawi har senere blitt kjent for å fordømme barrieren som Israel har bygd for å stanse palestinske selvmordsterrorister.
.
I kamp for Danmark
Bogen er på 477 sider og indeholder mere end 60 mindre afsnit. Forskningslægen Sven Birkeland (1939) kalder selv indholdet i bogen ”Danske skæbner i 2. Verdenskrig”. Det inkluderer også personer, der kom og forblev i Danmark, så bogens titel dækker måske ikke helt.
.
Nyt fra Karmel.net.
.
Israel frigiver palæstinensere og udvider bosættelser
Israel satte tidligt onsdag 26 palæstinensiske veteran-fanger fri i overensstemmelse med aftaler indgået i den amerikansk-støttede fredsproces, men samtidig er det netop blevet klart, at der vil blive bygget hjem til yderligere 1500 jødiske bosættere i det arabiske Østjerusalem.
.
Danmarks redning af jøder mindes i Jerusalem
Kronprins Frederik, holocaustoverlevere og en dirigent med en helt særlig tilknytning til Danmark er til stede, når Jerusalems symfoniorkester åbner vintersæsonen med koncert til minde om redningen af danske jøder.
.
PM til den Nigerianske Præsident: Et nukleart Iran truer Afrika.
Israels Premierminister har sagt til Nigerias Præsident, at et nukleart bevæbnet Iran truer Afrika. Benjamin Netanyahu mødtes mandag med den Nigerianske Præsident, Goodluck Jonathan.
.
Obama, Netanyahu discuss Iran, peace talks in phone call
Prime minister, American president also discuss other regional issues, such as the civil war in Syria.
.
Anti-Israelsk aktivisme.
"Alle, der hader Zion, skal vige tilbage med skam." Salm 129:5. "For Herren har udvalgt Zion, han har ønsket det som sin bolig." Salm 132:13.
.
Kirkenes Verdensråds svertekampanje mot Israel fortsetter for fullt
Når Kirkenes Verdensråd samles til generalforsamling nevnes ikke Syria, Egypt og Irak med et ord i håndboken. Palestina på sin side, blir et hovedfokus i minst tre workshops. Den ensidige svertekampanjen mot Israel fortsetter med uforminsket styrke, ledet an av norske kirkeledere.
.
Rakettene rammer Sør-Israel, men blir skutt ned av Iron Dome.
Raketter fra Gaza rammet i helgen Ashkelonregionen. Hamas skyter igjen mot Sør-Israel. De bombaderer sivile mål og skyter mot en storby i Sør-Israel uten at dette når verdenspressen.
.
Ble ikke varslet om polioutbrudd i Israel
Arrangører av Israels-reiser er kritiske til at norske myndigheter ikke varslet raskt om farlig polioutbrudd i Israel.
.
Om Iran.
.
Kronprins Frederik besøker Israel.
For første gang i historien skal et medlem av den danske kongefamilien besøke Israel, skriver Berlingske Tidende. Det er den danske kronprins Fredrik som onsdag vil komme på et kort besøk til Jerusalem, blant annet for å delta i en minnekonsert i forbindelse med 70årsdagen for redningen av de danske jødene under sist verdenskrig. 
.
Normaliserer forholdet til Menneskerettighetsrådet
Israel har bestemt seg for å gjenåpne sine forbindelser med FNs menneskerettighetsråd. Landet må tirsdag forsvare sin menneskerettighetspraksis, i en periodisk høring alle medlemsland må gjennomføre.
.
Israel gir mat til syriske flyktninger i Jordan
Over en halv million flyktninger Syria pågående borgerkrigen har flommet inn i det nordlige Jordan løpet av det siste året. Nesten halvparten av dem lever i en stor FN- flyktningleir , men resten er avhengig av omsorg fra ulike frivillige organisasjoner, hvorav minst en fra Israel .
.
Rakettangrep dagen etter Israel forlenget forhandlinger
Kun timer etter at Israels regjering stemte ja til å frigjøre ytterligere 26 palestinske fanger, ble Sør-Israel rammet av to raketter fra Gaza. IDF har svart på angrepene.
.
Politifolk dræbt ved checkpoint i Egypten
Maskerede mænd har under et angreb på et tjekpoint i Egypten dræbt tre politifolk.
.
En tidligere Muslim advarer Vesten.
Tidligere Muslim, der forlod den "syge og onde religion", Islam, advarer om, at "Islam betyder overgivelse." Jeg er født og opvokset som Muslim. Hele min familie er stadig Muslimer. Jeg kender alle Muslimernes gener. Jeg kender den Islamiske hjerne. Jeg bor og ånder med dem. Jeg er en insider. Jeg forlod Islam, da jeg forstod, at Islam er en syg og ond religion. Følgende er den Islamiske besked til Vesten.
.
Israel mest omtvistat på Wikipedia
Av de tio mest kontroversiella ämnena på Wikipedia, det digitala uppslagsverket som skrivs av läsarna, har nästan samtliga någon koppling till religion. Ämnet man är mest oense om är Israel.
.
Kinas økende rolle i Midtøsten
Arabiske land har nå større samhandel med Kina enn med USA. Kineserne har økende innflytelse over hele Midtøsten, og bygger blant annet flere viktige strategiske jernbanelinjer.
.
Abbas undertegnet hemmelig avtale med Syrias president Bashar Assad.
Israelske sikkerhetskilder opplyser at selvstyremyndighetens leder, Mahmoud Abbas, forrige uke inngikk en hemmelig samarbeidsavtale med Syrias president, Bashar Assad.
-------------------------------------------------------------------------------------
Tilgang fra: http://nyhedssider.blogspot.dk/