22.10.2013

Obama udspionerede 70 millioner telefonopkald i Frankrig.

Fra News that matters
22. oktober 2013.

National Security Agency (NSA) udspionerede 70,3 millioner telefonopkald i Frankrig på bare 30 dage.

Le Monde skriver, at de data, der er baseret på lækager fra den tidligere analytiker i efterretningstjenesten, Edward Snowden, indikerer, at NSA-agenturet overvåger forretninger og embedsmænd samt terror-mistænkte.

Aflytninger bliver tilsyneladende udløst af bestemte nøgleord.

Avisen skriver, at det Nationale Sikkerhedsagentur (NSA) spionerede på 70,3 millioner telefonopkald i Frankrig på bare 30 dage mellem den 10. december sidste år og den 8. januar 2013.

Det er ikke første gang, USA er blevet anklaget for at spionere på Franskmænd. Sidste år bekræftede Elysee Palace, at det havde opdaget en "stærk orm" i Elysee-nettets computere. Den havde evnen til at samle filer på en maskine, tage screenshots, ja, endog til at aktivere mikrofonen på en computer og optage samtaler.

Den Amerikanske ambassade i Paris afviste kategorisk, at USA havde været involveret i cyberangreb på den Franske regering. Ikke desto mindre blev de udpeget af det Franske medie.

Mandag morgen tilkaldte Laurent Fabius den Amerikanske ambassadør til et hastemøde for at udbede sig en forklaring på de seneste beskyldninger fra Le Monde. Franskmændene kender allerede disse programmers magt - fordi de ifølge Le Monde selv har kørt et lignende overvågningsprogram, skønt de måske kun fokuserede på deres egne statsborgere.

Agenturet opfangede tilsyneladende også millioner af SMS-beskeder.

Det er uklart, om indholdet af opkald og beskeder blev gemt, eller om det kun gjaldt for metadata – detaljer om, hvem der talte med hvem.

Source: BBC

Kommentar:
Der er ikke mere at sige om den nuværende Amerikanske regering. Den kan man simpelthen ikke have tillid til. Barack Hussein Obama vil blive husket som den tilhænger af Islam, der blev valgt til at drive Det Hvide Hus - to gange.

Frugterne er forfærdelige. Og det kan stadig blive værre, før det er forbi.