10.11.2013

Amerikansk delegation på vej til Israel til samtaler på højt plan.

Fra Haaretz.com/
10. november 2013.

Haaretz rapporterer, at en delegation af højtstående Amerikanske embedsmænd er indstillet til at ankomme til Jerusalem søndag for at opdatere Netanyahu-regeringen om Genéve-samtalerne om Irans atomprogram.

Delegationen bliver ledet af Wendy Sherman, den Amerikanske Undersekretær for Politiske Anliggender, der er leder af USA’s forhandlingsgruppe .... Sherman forventes at orientere sin Israelske modpart om forhandlingerne i Genève og om de huller, der er tilbage.

Den Amerikanske delegation skal mødes med Israels nationale sikkerhedsrådgiver, Yossi Cohen, og med efterretningsfolk samt højtstående embedsmænd for Udenlandske Anliggender og Forsvarsministeriet.

Den Amerikanske Udenrigsminister, John Kerry, vil flyve til Abu Dhabi for at mødes med Sheikh Abudllah bin Zayed Al Nahyan, Udenrigsminister i De Forenede Arabiske Emirater, for at diskutere Iran-forhandlingerne.

Sammen med Saudi-Arabien og Bahrain er De Forenede Arabiske Emirater (UAE) trofaste modstandere af en aftale mellem Iran og stormagterne. Ifølge udenlandske nyhedsindslag har Israel arbejdet sammen med UAE i spørgsmålet om Iran .... Netanyahu skal besøge Moskva den 20. november, samme dag som den næste runde af Iran-forhandlingerne finder sted i Genève. More.