08.11.2013

Kerry: U.S.A. anser et Jødisk Judæa og Samaria for at være iIllegitimt.

Fra Israelnationalnews.com/
6. november 2013.

Efter måneders spekulationer om USA's holdning til spørgsmålet bekræfter Kerry, at USA er imod Jødisk tilstedeværelse i Judæa og Samaria.

AFP rapporterer, at USA’s Udenrigsminister John Kerry efter møder med Arabiske Palæstinensiske repræsentanter i Bethlehem i dag (onsdag) har bekræftet, at den Amerikanske holdning til Jødisk liv i Judæa og Samaria er fordømmende

"Vi mener nu - og har altid ment - at bosættelserne er illegitime," sagde Kerry, da Mahmoud Abbas efter sigende gik ud fra tirsdagens samtaler om Israels udtalelser, der støtter et nyt initiativ til at bygge mere end 3.500 nye Jødiske hjem i regionen.

Med hensyn til det faktum, at Israel har holdt sin del af en aftale om at udveksle bebyggelser mod den kontroversielle løsladelse af 26 Arabiske terrorister, hævdede Kerry, at "Palæstinenserne på intet tidspunkt på nogen måde var enige, så de på en eller anden måde kunne tolerere eller acceptere" Jødisk byggeri i Judæa og Samaria.

Kerry kastede et ben til Israel ved at svare, at USA er "opmærksom" på Premierminister Benyamin Netanyahu's planer om et fornyet byggeri.

Kerrys bemærkninger kommer efter en omtumlet uge mellem Israel og Den Palæstinensiske Myndighed, under hvilken frigivne terroristerne fik en heltemodtagelse, og trusler om en tredje intifada blev lanceret. En sådan iøjnefaldende udtalelse kan sandsynligvis ikke tilskynde en allerede skeptisk Israelsk offentlighed til at støtte de igangværende US-mæglede samtaler.

Mange Israelere har længe mistænkt Obama-administrationen for at sympatisere med PA’s indstilling. Der blev allerede rejst tvivl ved starten af den seneste samtalerunde, da Martin Indyk kontroversielt blev udnævnt til mægler i forhandlingerne. En række Israelske grupper har hævdet, at hans samarbejde med den yderste venstrefløjs”New Israel Fund” udelukker ham som en "ærlig mægler" mellem parterne.

Bekræftelsen følger også rapporter om, at den Amerikanske Præsident er kommet med nedsættende bemærkninger om Israel og Binyamin Netanyahu, navnlig under drøftelserne af konflikten i 2012.

USA kan muligvis have særinteresser i, at samtalernes lykkes, da Obama har tilbudt Israel støtte i bestræbelserne på at stoppe et nukleart Iran, hvis en fredsaftale mellem Israel og Den Palæstinensiske Myndighed falder på plads.

Premierministerens kontor har endnu ikke udstedt en erklæring, der reagerer på den Amerikanske fordømmelse, og heller ikke om, hvordan den vil påvirke fremtidige forhandlinger.
-------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Kerry er frusteret over Israel.
--------------------------------------------------------------------------------------