07.11.2013

Kongressen deltager for første gang nogensinde i den Hinduistiske Diwali på Capitol Hill.

Fra Endtimeheadlines/
5. november 2013.

WASHINGTON – Omkring to dusin Amerikanske kongresmedlemmer deltog for nyligt for første gang i afholdelse af den Hinduistiske lysfestival, kendt som Diwali, på Capitol Hill. Højtideligholdelsen var tværpolitisk, arrangeret af den Demokratiske repræsentant, Joe Crowley, fra New York og den Republikanske repræsentant, Peter Roskan, fra Illinois.

Begge mænd er ledere i ”Congressional Caucus” vedrørende Indien og Indiske amerikanere. "Jeg tror, det er et vidnesbyrd om det Indisk-Amerikanske samfunds vækst," sagde Crowley ved navneopråbet. Lovgivere fra hele landet var samlet, da olielamper blev tændt og en Hindu-præst messede Vediske Mantraer.

Særlige jasmin-guirlander blev uddelt til deltagerne, som også blev mærket med den traditionelle røde Tilak på panden.

Blandt deltagerne var minoritetsleder for det Hvide Hus, Nancy Pelosi. Ifølge Huffington Post sagde hun til de forsamlede: ”Jeg er kommet her for at sige Happy Diwali. USA skylder Indien stor taknemmelighed, da vor borgerretsbevægelse blev bygget på den ikke-voldelige bevægelse fra Indien. Martin Luther King studerede og talte der. Vi er velsignede ikke blot med denne arv, men også med tilstedeværelsen af så mange Indo-Amerikanere i vort land." More.