19.12.2013

Køber Facebook og Google kabelnet for at stoppe regeringernes udspionering?

Fra Endtimeheadlines/
18. december 2013.

Bort med Virgin, BT og Sky. Vi kan snart være i stand til at købe vores internet fra hjemmesider, herunder Google og Facebook. Online-giganterne har gradvist opkøbt miles af ubrugte fiberoptiske kabler i et forsøg på at udvide deres netværk og styre, hvor meget trafik, de sender.

Rapporter i Wall Street Journal udtaler desuden, at ved at eje private netværk kan virksomhederne undgå, at regeringerne er i stand til at spore det, de udbyder.

Juridisk set kan regeringerne fremlægge en retskendelse for virksomhederne vedrørende informationer og data fra deres netværk, uanset om det er et privat netværk eller ej. Hvis Google og andre virksomheder lejer kabler fra en bredbåndsudbyder, vil de få ordren ekspederet, og det vil være deres beslutning, om de vil frigive oplysninger.

Ved f.eks. at eje deres egne netværk, kan web-virksomhederne være portvagter for informationerne, og få større kontrol over, hvad regeringen får adgang til. Det kan også give en bedre indikation af, præcis hvordan regeringerne overvåger dem og deres netværk.

Indtil for nyligt var mange af de underjordiske og undersøiske kabler ejet af netværksoperatører og bredbåndsudbydere som Virgin Media og BT i Storbritannien samt Sprint og AT&T i USA.

Ifølge rapporterne ejer Google nu 100.000 miles kabelføring. I november blev Fiber-Projekt annonceret af Google, men i øjeblikket er det kun tilgængeligt i Kansas City. Til sammenligning er det ifølge Wall Street Journal mere end dobbelt så langt som de kabelføringer, der ejes af den Amerikanske operatør, Sprint. Den enorme mængde kabler betyder, at Google nu er en rival til nogle af de teleselskaber, der indtil nu har betragtet dem som kunder.

Google’s Fiber-Projekt betyder, at huse i området kan ombytte deres internetudbyder med Google’s tjeneste, som, selskabet hævder, er 100 gange hurtigere end den gennemsnitlige hastighed. More.
----------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Google forfølger nu åbenlyst de Kristne.