18.12.2013

Svenske elever nektes kristen jul.

Fra Frie-ytringer.com/
18. december 2013.

Elevene ved Kvisthamraskolan i Norrtälje i Sverige må feire jul i gymsalen i stedet for i kirken, og julesangene er sensurert. Ord som jul og Gud er endret, slik at ingen elever skal føle seg diskriminert, skriver den svenske nettavisen Fria Tider. Nå protesterer rasende foreldre mot den overdrevne hensyntagen til muslimene. Femti foreldre har startet en underskriftskampanje på Facebook.

«Ungene kom hjem og var triste. De fortalte at de ikke fikk synge ord som Gud, Jesus og jul, fordi skolen var redd for at noen ville føle seg diskriminert,» sier Susanne Palmér, som startet gruppen, til avisen Norrteljetidning.

Underskriftskampanjen har i det minste fått skolens rektor til å innrømme at beslutningen og å sensurere julesangene var forhastet. Han kaller det «en misforståelse som førte til en forhastet beslutning om julesanger.» Samtidig refser han foreldrene i et brev der han mener det er bekymringsfullt at enkelte foreldre «ønsker å snu dette til en innvandringsspørsmål.» Fordi rektoren frykter at enkelte foreldre vil boikotte juletilstelningen i gymsalen minner han om at «det er obligatorisk skolegang i Sverige.»