02.01.2014

Abbas varsler Israel om at Hamas vil intensivere kidnapping av israelere i Samaria og Judea.

Fra Ordetogisrael.no/
2. januar 2014.

Den arabiske selvstyremyndndigheten i Ramallah har advart israelske mndigheter om at terroristorganisasjonen Hamas vil øke sine angrep på israelske soldater og sivile i 2014.

Israelsk radio melder idag at den arabiske selvsyremyndighetens PA´s sikkerhetsstyrker advarer Israel, at terroristorganisasjonen Hamas i Gaza har til hensikt å øke sin terrorvirksomhet mot israelske soldater og sivile i Samaria og judea i 2014.

Israel drepte en al Qaidacelle på tre terrorister i november månded ifjor. Nå er PA bekymret for at Hamas og al Qaida vil rekruttere flere muslimske arabiske studenter fra utlandet, og etablere disse i hvilende celler i Samarie og Judea for å drive terror der. Israelske militære analytikere forstår PA´s bekymring for at Hamas støtter denne oppbygging av terror i Samaria og Judea.

"Ved Allahs vilje har den globale jihaddoktrinen - nemlig muslimsk hellig krig - nådd bredden av stolthet, idet vi er i ferd med å få fotfeste i Samaria og Judea," skrev Majles Shura al Mujahideen på et islamistisk nettsideforum igår. De som står bak denne nettsiden er kjent for å få støtte fra Hamas i Gaza.

Israelske sikkerhetskilder sa igår at den ekstremistiske muslimske Salafi jihadistbevegelsen representerer en marginal slagkraft som kan vokse i omfang og fare, om den ikke blir møtt med militær motstand av den arbiske avselvstyremyndigheten og Israel. Denne bevegelsen anser at all makt som ikke styres etter muslimsk lov er en vantro enhet eller stat. Salahfi jihadismen anser Israel og myndigheten i Ramalah som vantroe myndigheter, som bør utryddes.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Netanyahu: Stigende tvivl om palæstinensisk fredsvilje