05.01.2014

Breaking News fra Israel uge 2.

Netanyahu: Sharons minde vil leve for evigt
Både Israel højreorienterede regering og den politiske opposition sørger over Sharons død.
.
Palæstinensere: Sharon var en forbryder
En højtstående palæstinenser siger, at Israel tidligere premierminister Ariel Sharon, som døde lørdag, var en "kriminel," og han mener, at han burde have været stillet for Den Internationale Straffedomstol.
.
Nekrolog: Sharon var handlingernes mand.
Både som general og politiker var Ariel Sharon frygtet af sine modstandere. Ingen vidste, hvad hans næste skridt ville bringe, og listen over dem, der har smagt hans overraskelser, er alenlang og bitter.
.
Tidligere premierminister Ariel Sharon død
Israels tidligere premierminister Ariel Sharon er efter flere års koma død, oplyser israelsk militærradio, skriver flere medier. Ariel Sharon blev 85 år.
.
Antisemitismen og den offentlige orden
Den franske komiker Dieudonnés antisemitisme er udtryk for en etnicering af det offentlige rum, mener franske iagttagere.
.
Støtte til jøder vokser blandt Israels kristne
Ny kristen bevægelse i Israel vil forsøge at fremme samarbejdet med den jødiske del af landet. Udviklingen er til stor frustration for det muslimske mindretal.
.
En Kristens forhold til Israel.
Forord:”Vi har ladet os dupere af traditionen", skrev sognepræst Georg Bartholdy i 1949, idet han henviste til traditionen om, at Israel ikke mere er Guds særligt udvalgte tjener og redskab blandt folkene, og at alle forjættelserne om Israels fremtid i Israels Land skal forstås på kirken.
.
Netanyahu står foran viktige avgjørelser for Israel.
Mens den vestlige verden har kunnet nyte en lang ferie rundt jul og nyttår, har USAs utenriksminister John Kerry jobbet intensivt i et forsøk på å forhindre at forhandlingene mellom Israel og den ​​arabiske selvstyremyndigheten (PA) kollapser.
  .
Israel vil opføre 1800 nye bosætterhjem
Israel offentliggjorde fredag planer om at opføre over 1800 nye bosætterhjem på Vestbredden og i Østjerusalem, oplyser overvågningsgruppen Peace Now, der følger udviklingen i alle bosættelser.
.
Er KIRKEN Israel? I løbet af de sidste mange år har jeg bemærket, at en tendens er undervejs inden for Kristendommen - den bekymrer mig. Mange, der engang oplevede betydningen af Israel som et centralt tegn på, at vi lever i den sidste tid, har nu skiftet mening. De tror nu, at Kirken er Israel. Hvordan kan det være?
.
Omstridt ramme for en fredsavtale
Benjamin Netanyahu ser fram til John Kerrys ramme for en fredsavtale selv om han innser at den vil inneholde sider han ikke vil like. Ehud Olmert kaller statsministeren en «idiot» dersom han ikke oppnår fred.
.
Land for fred?
Netanyahu siges at være parat til at overgive land til Palæstinenserne. Den Israelske PM er efter sigende parat til at afstå den Arabisk-befolkede region i Israel. De lokale Arabiske ledere er rasende.
.
Fund fra Kong Davids borg i Jerusalem.
Et viktig arkeologisk funn av kong Davids borg i Jerusalem offentliggjøres fredag neste uke. Et meget viktig arkeologisk funn i Sør-Jerusalem, som har bIitt hemmeligholdt av Israel Antiquities Authority i 18 måneder, vil bli offentliggjort fredag i neste uke.
.
Nyt navn skal sikre danske jøders stolthed
Det Jødiske Samfund i Danmark er det nye navn for det, der tidligere var Det Mosaiske Troessamfund. Trossamfundet fylder 200 år, og i den anledning mener formanden, at det er på tide for de danske jøder at være stolte af deres religion
.
Svenska kyrkan sviker Israel
Svenska kyrkans senast bojkott gentemot Israel är ännu ett exempel på att man silar mygg och sväljer kameler. Det skriver Stefan Sturesson från samfundet Sverige-Israel.
.
Israel og landløftet.
Den som i dag tør si at landet Israel er gitt jødene i henhold til Bibelens løfter, vil bli møtt med hoderysting. Folk flest forbinder verken Israel eller Midtøsten-konflikten med Bibelen i det hele tatt. For dem er dette en vanlig internasjonal konflikt. I den grad man lar seg engasjere, er sympatien på palestinsk side. Slik mange ser det, har jødene tatt seg til rette på palestinsk jord.
.
Palestinerne blir Israels første gasskunder
Den første som har undertegnet avtale med Israel om gasskjøp fra Leviathan-feltet er et palestinsk kraftselskap.
.
Tysk avis delegitimerer Israel
Neue Osnabrücker Zeitung skrev sist torsdag i sin lederartikkel: “Israel som jødisk stat: uakseptabelt krav.”
.
Svenska judar rädda att bära religiösa symboler
Europeiska judar upplever en ökande antisemitism. I Sverige undviker varannan jude att använda symboler som identifierar dem som judar.
.
Farlig å trekke Israel ut av Judea og Samaria
En gruppe ledende amerikanske republikanske senatorer, uttrykker i likhet med Netanyahu, bekymring over konsekvensene av en fredsavtale etter USAs utenriksminister John Kerrys initiativ.
.
Mark Obama, Barack's Jewish Brother
Barak Obama’s autobiography seems to be as complex as the president himself. Tzach Yoked, writing in Maariv this week, exposed to Israelis, perhaps for the first time, that among the American president’s eight half-brothers is one, Mark Obama Ndesandjo, who is Jewish.
.
Blommor ersatte hakkors
Den senaste tiden flera religiösa byggnader fått hakkors klottrade på sina fasader. Natten till måndagen ersattes hakkorsen med blommor, vid såväl moskéer som kyrkor.
.
Debat i Israel om Sharons politiske arv
Han er Israels dyreste patient. Det koster staten Israel mere end to millioner kroner om året at have den tidligere premierminister Ariel Sharon, 85 år, liggende under konstant opsyn på en af Tel Ha`Shomer hospitalets særlige afdelinger.
.
To hundrede millioner Europæere ser Israel som en Nazistat.
Politisk Islam er den nye totalitære ideologi, der er valgt af Europa, så de kan bevæge sig hen imod udryddelse af det Jødiske folk - og den virker.
.
Nytt hakkors på kyrka i Stockholm
Ett hakkors har klottrats på en kyrka som används av den etiopiska ortodoxa församlingen i Hagsätra i södra Stockholm.
.
Israel avviser forslag om sikkerhetsdeling i Jordan-dalen
Israel avviser tvert forslaget om å sende en internasjonal fredsstyrke og palestinsk politi til Jordan-dalen som et ledd i en fredsavtale mellom Israel og Palestina.
-------------------------------------------------------------------------------------------