25.01.2014

Breaking News fra Israel uge 5.

Israelsk ambulansedrone med turbomotor under testing
Ambulansedronen "AirMule" bygget i Israel er nå ferdig for drift, men skal kun gjennomgå en test før den kan settes inn i livreddende arbeide. Dronen er 20 fot lang, 6 fot bred og veier kun 1.000 kg. Den drives av en sterk turbojetmotor.
.
Are the rumors true? Is Netanyahu about to make major concessions in the peace process?
1.The Obama administration and the Europeans are putting enormous pressure on the Netanyahu government behind the scenes to say “yes” on to an American-crafted peace plan.
.
"Israel, Guds land, forrådt av verdens barn" - video.
.
Regjeringen boikotter Israel
To selskaper som bygger bosetninger i Øst-Jerusalem, blir utelukket fra oljefondet. Israels ambassadør er skuffet og sier han tror det må ha skjedd en feil.
.
Bygger bosetninger i Øst-Jerusalem – utestenges av oljefondet
To selskap som bygger bosetninger i Øst-Jerusalem, blir utelukket fra oljefondet.
.
Den arabiske selvstyremyndighet ser på utslettelse av jødene som en realistisk mulighet.
Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon trekker paralleller fra Holocaustminnet til eksisterende holdninger blant palestinerne.
.
Tilspisset debatt om bosetternes fremtid
Konflikten om bosetternes stilling i en eventuell fredsavtale har de siste dagene skapt en av de mest alvorlige interne konflikten så langt i Netanyahus nåværende koalisjonsregjering. Statsministeren mener bosetterne bør få mulighet til å forbli der de bor, men at noen av dem da vil måtte bli borgere i en palestinsk stat.
.
Netanyahu avviser at sønnen har norsk kjæreste
Israels statsminister Benjamin Netanyahu benekter at hans sønn er kjæreste med en ikke-jødisk norsk kvinne. Sønnen Yair og norske Sandra Leikanger er bare studiekamerater, sier Netanyahu ifølge en talsmann.
.
170.000 raketter er rettet mod Israelske byer, siger lederen af IDF’s Efterretningstjeneste.
Lederen af Israels mest magtfulde Efterretningstjeneste skildrede onsdag en ændret slagmark, hvor offensive cyberegenskaber i den nærmeste fremtid vil udgøre det største skift i kampstrategien i over 1.000 år.
.
Israel: al-Qaeda har baser i Tyrkiet
Israelsk efterretningschef siger, at al-Qaeda-terrorister har baser i Tyrkiet, hvorfra de rejser ind i Syrien.
.
Skremt til stillhet
Jeg er i ferd med å gjøre det samme som to generasjoner før meg gjorde: Vi holdt hemmelig at vi var jødiske. Vi skammet oss.
.
4000 år gamle terrassers skæbne afgøres i dag
Israels højesteret afgør i dag, om myndighederne kan fortsætte byggeriet af den såkaldte sikkerhedsmur ved den palæstinensiske by Battir, der for nylig fik status som truet kulturarv af World Monument Fund.
.
Selvstyret betaler massebryllup for palæstinensere
I Jeriko på Vestbredden sagde 218 par ja til hinanden ved en stor ceremoni, mens 80 andre par sagde ja ved en ceremoni i den Hamas-kontrollerede Gazastribe.
.
Israeler dømt for at ville spionere for Iran
En domstol i Jerusalem i Israel har dømt en ultraortodoks israeler fire og et halvt års fængsel, fordi manden forsøgte at blive spion for Israels ærkefjende Iran.
.
Moderat" Fatah-leder kræver "væbnet oprør" mod Israel.
Et højtstående medlem af Fatah, det parti, der ledes af Præsidenten for Det Palæstinensiske Selvstyrerområde, Mahmoud Abbas, har efterspurgt fornyede terrorangreb mod Israel, rapporterer Maariv/nrg.
.
“Palestinians”: No Jews will be allowed to stay in “Palestinian” state.
When Pamela Geller devised the ad above and we tried to run it in Seattle (in response to bogus “Palestinian” ads claiming that “Palestinians” don’t have equal rights in Israel), Seattle transit balked, saying that the statement wasn’t true. We then provided proof from statements by Mahmoud Abbas and other “Palestinians,” and the ads ran — whereupon local news reports prominently featured a “Palestinian” activist saying that the claim was false. But since then Abbas has said it again, and as has Sheikh Hammam Saeed, leader of the Muslim Brotherhood in Jordan. And now it has been affirmed yet again by someone in the prime minister’s office.
.
Hevder at Tempelplassen er muslimsk.
En brosjyre hevder Tempelplassen er muslimsk og at kong Salomo var en muslimsk profet. Det opprører både jøder og historieinteresserte hedninger.
.
Netanyahu med fornyet relation til Norge
På et af de bilaterale møder i Davos i Schweitz i sidste uge mødte Israels premierminister, Benjamin Netanyahu for første gang Norges nye statsminister, Erna Solberg. Efter mødet talte Netanyahu om ”nye venner” og gav udtryk for, at den nye norske regering har et mere balanceret forhold til konflikten mellem Israel og palæstinenserne end den forrige.
.
Besøg i Auschwitz - video.
.
Luftangreb på syrisk missilbase
Forskellige medier rapporterer mandag om et israelsk luftangreb på den syriske havneby, Latakia, der ligger ved Middelhavskysten, nord for Libanon. Angrebet var rettet imod et varehus, som indeholdt avancerede russiske S-300 missiler, som er missiler beregnet til brug mod fly. Israel har hverken be- eller afkræftet at være involveret i angrebet.
 .
- Palestinerne ser på utslettelse av jødene som en realistisk mulighet
Det sier Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon i sin tale på Den internasjonale minnedagen for Holocaust.
.
Tel Aviv-regimet kræver "etablering af Det Tredje Tempel" i Jerusalem!
En Israelsk embedsmand siger, at Tel Aviv-regimet overvejer at erstatte al-Aqsa-moskeen i al-Quds (Jerusalem) med et Tempel. Bolig- og Bygningsminister Uri Ariel krævede fredag opførsel af det, han kaldte "Det tredje Tempel", til afløsning for det hellige sted.
.
Netanyahu i Davos:- Israel er innovasjonsnasjonen.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu deltok sammen med verdens statsledere og økonomer på World Economic Forum i Davos forrige uke.
.
60 Knesset-medlemmer deltar på minneseremoni i Auschwitz.
Den største israelske delegasjonen av topp-politikere noen sinne er i Auschwitz for å delta under Den internasjonale minnedagen for Holocaust. I spissen er fire regjeringsmedlemmer og opposisjonsleder Isaac Herzog.
.
Højtuddannede universitetsfolk i spidsen for nazisternes jødeforfølgelser
Der lød hundeglam i det fjerne den tågede morgen i 1970, da jeg besøgte koncentrations- og udryddelseslejren Auschwitz i det nuværende Polen. Så jeg gøs, da jeg blev mødt af de sigende velkomstord, ”Arbeit macht frei” på det store skilt over porten til den største af de seks udryddelseslejre, som tyskerne under Anden Verdenskrig havde oprettet i Polen.
.
I dag er det international Holocaust mindedag...
International Holocaust Remembrance Day, 27 January, is an international memorial day for the victims of the Holocaust, the genocide that resulted in the annihilation of 6 million Jews, 2 million Gypsies (Roma and Sinti), 15,000 homosexual people and millions of others by the Nazi regime and its collaborators. 
.
Netanyahu har fået et 25-årigt problem
Religiøse partier i Israel raser over, at premierministerens søn har fået en norsk kæreste, der ikke er jøde.
.
Israelske skoleelever bygget satellitt
En gruppe på 40 israelske skoleelever fra Herzliya har utviklet en nano-størrelse satellitt som kan spore opp og finne turister og andre som har gått seg vill, og befinner seg i områder der det ikke er mobildekning, skriver Times of Israel.
.
Hamas-ministre: Elsk døden og udslet Israel!
”Elsk døden for Allahs skyld, lige så meget som vores fjender elsker livet”. Ordene blev udtalt af Hamas´ Premierminister, Ismael Haniyeh, i forbindelse med en ”dimissionsfest” for færdiguddannede fra Hamas´ militære træningslejre i Gaza. Tusindvis af unge palæstinensere overværede ceremonien.
.
Den Israelske regering foreslår at "opdele" Jerusalem!
Zakarias 12:2-3:
”Se, jeg gør Jerusalem til et berusende bæger for alle de omboende folk; også Juda vil blive ramt, når Jerusalem belejres. På den dag gør jeg Jerusalem til en tung sten for alle folkene; de, der forsøger at løfte den, vil rive sig til blods. Så samles alle jordens folk mod byen.”
.
Israel nummer 10 av verdens mektigste nasjoner.
Ifølge National Power Indexs´s ferske studie offentliggjort sist uke, rangeres Israel som verdens tiende mektigste nasjon. Denne lille nasjonen som har trosset historien ved å komme tilbake til livet i 1948 etter over 2000 år i eksil.
.
Markerer den internasjonale holocaustdagen i Oslo
Mandag ettermiddag deltar blant andre kongen, kunnskapsministeren, Det Mosaiske Trossamfund og representanter fra grupper rammet av holocaust på den nasjonale markeringen av holocaustdagen.
.
Den antisemitiske jøde
Hemmeligheden: Csanad Szegedi var en af Ungarns førende antisemitter. Indtil han opdagede, at han var jøde. Nu tager han fat på et nyt liv.
.
Israel skynder sig at beskytte de antikke steder, da de frygter for jordskælv.
JERUSALEM (AP) — Israel ligger i et af verdens jordskælvsramte områder, hvorfor de har truffet foranstaltninger for at beskytte Det Hellige Lands vigtigste antikke skatte, så de ikke falder sammen.
---------------------------------------------------------------