02.02.2014

Breaking News fra Israel uge 6.

Israel siges at være villig til at opgive 90% af "Vestbredden".
Forhandlingerne for lukkede døre mellem Israel og Den Palæstinensiske Myndighed om de fremtidige konturer af en Palæstinensisk stat, og hvor meget land og hvor mange bosættelser Israel kan bevare, er efter sigende afhængig af et par procentpoint, da begge parter i princippet accepterer, at størstedelen af de Jødiske bosættelser på Vestbredden bliver overført til Israelsk suverænitet i en endelig statusaftale.
.
Israel stopper Lykketofts tur til Gaza
”Mogens Lykketoft bør tjekke sin opførsel. Den er udiplomatisk, og vi er overraskede og skuffede. Her er tale om en krise.” Sådan lyder det fra Yigal Palmor, der er talsmand for Israels udenrigsministerium.
.
Uenige om syv prosent av Vestbredden
Kilder med innsyn i de pågående fredssamtalene hevder at Israel skal være villig til å gi opp 90 prosent av Vestbredden til en palestinsk statsdannelse. Men palestinerne krever 97 prosent.
,
Jøder, ikke Palæstinenserne, har været her i årtusinder.
På Sikkerhedskonferencen i München i sidste uge fortalte Den Palæstinensiske Myndigheds chefforhandler, Saeb Erekat, deltagerne, at hans regering simpelthen ikke kan anerkende Israel som en "Jødisk stat", da Palæstinenserne har været i regionen længere end Jøderne.
.
Påstanden om Israels rasistiske apartheid-politikk
Israels ikke-jødiske statsborgere som består av arabere, muslimer, kristne, beduiner, drusere og bahai`er har i dag fulle rettigheter med stemmerett.
.
Den Israelske regering foreslår at "opdele" Jerusalem!
Rabbi Yisrael Ariel siger anklagende, at regeringen har planer om at overdrage flere steder i Det Gamle Jerusalem til Muslimer og Kristne, og Israels Rabbinere tier.
.
 Paven kommer til Israel for at fremskynde en "Palæstinensisk stat."
Ifølge rapporter i Makor Rishon har Pave Francis tilsyneladende planer om at tage højde for kravene fra Den Palæstinensiske Myndigheds (PA) Formand, Mahmoud Abbas. Han vil bruge sit kommende besøg i Israel i maj til at gøre propaganda for Den Palæstinensiske Myndighed (PA) imod Israel.
.
Stadig kritikk av Israel gir grobunn for antisemittisme
Alt i alt må man kunne påstå at gjen­tat­te gan­ger med ne­ga­tiv om­ta­le i norsk pres­se av jø­de­sta­ten Is­rael, ska­per gro­bunn for anti­se­mit­tis­me, slik jøder her i lan­det mener iføl­ge un­der­sø­kel­ser.
.
Ubemannet kampfartøy beskytter Israels olje- og gassplatformer i Middelhavet
Israel Aerospace Industries ubemannede og fjernstyrte kampfartøyer "Katana" vil nå bli tatt i bruk for å beskytte Israels olje- og gassinnstallasjoner i Middelhavet utenfor Haifa.
.
Israel og Tyrkia nær avtale til 20 mill. dollar
Israel og Tyrkia er i ferd med å komme til enighet etter tre år med konflikter, og det ventes når som helst en uttalelse fra de to landenes ledere om at Israel vil betale litt over 2 millioner dollar til nær familie av de ni tyrkerne som ble drept av israelske kommandosoldater under angrepet på skipet «Mava Marmara» som skulle til Gazastripen - totalt 20 millioner dollar.
.
Rabbinere: Kerry har erklæret krig mod Gud.
En gruppe rabbinere, herunder grundlæggeren af ​​det højreorienterede parti, Vort Land Israel, Rabbi Sholom Dov Wolpo, skrev i et åbent brev til den Amerikanske udenrigsminister John Kerry, at han har erklæret krig mod Gud gennem sit nuværende mæglingsforsøg mellem Israelske og Palæstinensiske forhandlere, og at han skal stoppe sådanne forsøg, hvis han vil undgå guddommelig straf.
.
70 % av den arabiske selvstyremyndighets import kommer fra Israel
Boikott, Avhendelse og Sanksjoner (BDS) er en verdensomspennende kampanjebevegelse, som presser Israel ved å bruke økonomiske og politiske virkemidler.
.
Israel vil bremse Europas kritik af omskæring
Det er en dreng. En konstatering, der får mange jødiske forældre til at tænke på to ting: Hvad skal han hedde? Og hvad med omskæring? Blandt jødiske israelere omskæres langt størstedelen af alle drengebørn på ottendedagen efter fødslen. Det er tradition, og det er en pagt. Det er adgangsbilletten til det jødiske fællesskab.
.
Norske leiligheter i Israel
Her finner du leiligheter som nordmenn tilbyr til kort- eller langtids leie i Israel. Jerusalem, Tel Aviv, Tiberias m.m.
.
Danske Bank boykotter den Israelske Bank, Hapoalim.
Bennett takker lovgiverne i New York for at støtte et lovforslag, der tager midlerne fra de skoler, som boykotter Israel. Et møde, der blev annulleret af centrale ministre i sidste uge, hvor de skulle drøfte den snigende boykot af Israelske virksomheder og banker, er ikke blevet planlagt igen, selv som to store Europæiske banker for nyligt har besluttet at aktionere imod Israelske banker.
.
Vil jøder kunne bo i Samaria og Judea hvis selvstyremyndigheten styrer der?
Den siste uken har finansminister Naftali Bennet kommet med noen uttalelser, som tjenestemenn ved Statsministerens kontor har brukt mye energi på å imøtegå.
.
Hamas fjerner sin raketforebyggelsesenhed fra Israel/Gaza-grænsen.
The Times of Israel skriver, at Hamas har fjernet de fleste af den 900-mand stærke styrke, der tjente ved Israel/Gaza-grænsen for at forhindre raketaffyringer ind i Israel.
.
Er ikke-Jødiske troende en del af Israel?
Q. Er vi som "ikke-Jødiske Kristne (hedningekristne)" en del af Israel (Rom 11:17)?
.
Danske Bank boykotter Israel
Danske Bank melder sig nu i rækken af virksomheder, der boykotter israelske virksomheder, der er engageret i økonomisk aktivitet på Vestbredden.
.
Hamas gir grønt lys for angrep mot sivile i Israel
Hamas har beordret sine styrker å passe på at rakettild inn i Israel ikke minker, skriver IsraelNationalNews.
.
Israelsk minister angriber Kerry efter trussel om boykot
USA's udenrigsminister, John Kerry, holder en pistol mod Israels hoved i fredsforhandlinger med palæstinenserne, når han advarer om, at landet risikerer international isolation, hvis forhandlingerne fejler.
.
De gjør Israel vakrere.
Shiluv er en organisasjon som særlig har hjulpet immigranter fra tidligere Sovjetunionen med integrasjonen.
.
Danish bank boycotts Bank Hapoalim, Swedish bank asks for clarification on settlements
Sweden’s Nordea Bank and Denmark’s Danske Bank have both taken steps against Israeli banks involved in construction in the settlements,
-------------------------------------------------------------------------------------------------