09.02.2014

Breaking News fra Israel uge 7.


Irans øverste leder forbereder på cyberkrig.
Ayatollah Ali Khamenei har leveret en sabelraslende tale til Iran-Revolutionens støttebørn (med andre ord, de universitetsstuderende) om at forberede sig på cyberkrig. Den øverste leder opfordrede sit lands studerende – som han kaldte "cyberkrigs-agenter" – til at forberede sig på kamp, rapporterede det halvofficielle nyhedsbureau Mehr onsdag.

.
Hamas vil bekjempe Natostyrker på Vestbredden
Hamas vil oppfatte en NATO-styrke på Vestbreden eller i Gaza som en okkupant og vil bekjempe den som «den israelske besettelsen», sier talsmannen for Hamas, Sami Abu Zuhri.
.

Hamas afviser fredsforhandlinger, fredsudspil og en eventuel fredaftale.
Fred med Israel står ikke på Hamas’ ønskeseddel. Det fremgik meget klart af en udtalelse fredag fra Hamas’ talsmand Sami Abu Zuhri. Han opfordrede den palæstinensiske selvstyrepræsident Mahmoud Abbas til at afbryde de fredsforhandlinger med Israel, som den amerikanske udenrigsminister John Kerry har stået i spidsen for siden sommeren 2013.
.
Israel kommer ikke til å oppheve blokaden av Gaza.
Tyrkias statsminister Recep Tayyp Erdogan kunngjorde torsdag at det ikke kunne bli noen forsoning med Israel før Israel opphever blokaden av Gaza. Men Israel hevder at blokaden er helt nødvendig for landets sikkerhet.
.
Israelere hylder Ricardo.
Også i Israel, hvor Richard Møller Nielsen var landstræner fra 2000-2000, begræder man dødsfaldet.
.
Israel fant gass og olje.
Året 2012 vil bli stående i historien som det året Israel mistet olje og gass fra Egypt. Da stengte Mursi, Det muslimske brorskap sin president i Egypt, alle kraner til Israel.
.
"Mere beskidte end Jøderne."
Der findes ingen større fornærmelse mod de Islamiske racister, da Koranen udpeger Jøderne som "de heftigste i hadet mod de troende" (5:82). Den beskriver dem som forbandede, intrigante mod Allah og Muslimerne, og aldrig til at stole på eller være venner med (jf. Koranen 5:51).
.
Obama indleder ny runde i fredsprocessen
Præsident Barack Obama indleder en ny runde i den iraelsk-palæstinensiske fredsproces, når han idag mødes med Jordans kong Abdullah II i Palm Springs i Californien.
.
PA kræver kontrol med Vestmuren.
Den Palæstinensiske Myndighed er ikke tilfreds med alene at få kontrol over de Muslimske helligsteder, men kræver endog, at Vestmuren, der Globalt er anerkendt som Jødedommens helligste sted, kommer under deres suverænitet som led i en fredsaftale med Israel.
.
Jøder i Danmark chikaneres stadig
For få måneder siden gik en gruppe danske mænd i kamuflagetøj, grønne jakker og kasketter forbi Københavns Synagoge, mens de råbte slagord som: »Seks millioner – ha ha ha; seks millioner – ha ha ha«. Ved indgangen hængte de stickers med teksten »Danmark for danskerne« og reklame for det ekstremt højreorienterede »Danmarks Nationale Front«.
.
Muslimsk Knessetrepresentant truet kristen Laborrepresentant i Knesset
Den frittalende og kontroversielle muslimske representanten i Knesset, Hanin Zoabi, kan nå risikere å bli fratatt sin parlamentariske immunitet og saksøkt, etter at hun har truet en kristen Laborrepresentant i Knesset.
.
Selger krus med Hitler-bilder og hakekors til turister i Bulgaria
- Hva er galt med det? Hitler er god, fikk en sjokkert israelsk turist høre fra betjeningen på en av suvenirbutikkene i den bulgarske feriebyen Bansko.
.
Hamas kan treffe Tel Aviv og Jerusalem med flere titalls raketter
Hamas-regimet på Gaza-stripen har klart å bygge ut sitt rakettarsenal kraftig de siste 15 månedene, mener israelsk etterretning.
.
Gren af ”Den Presbyterianske Kirke” hævder: "Zionisme er problemet."
I årevis har forskerne drøftet de komplicerede årsager til den Israelsk-Palæstinensiske konflikt, men for ”Israel Palestine Mission Network” i Den Presbyterianske Kirke (USA) stammer problemet fra en enkelt ting: Zionismen.
.
Advarsel: Israel må vælge mellem Europa og Gud.
"Israel/Europa forbindelsen afhænger af udfaldet af fredsforhandlingerne med PLO, siger EU-ambassadør Lars Faarborg-Andersen".
.
‘Fred viktigere enn bibelsk land’
Israelsk fredsbygger advarer konservative kristne mot det hun kaller ukritisk støtte til Israel på palestinernes bekostning.
.
Skandale i EU: Mindes Holocaust uden at nævne jøder
EU med Cathrine Ashton i spidsen er på en farlig kurs, når det gælder holdningen til jødernes fremtid i Europa.
.
Ultraortodokse inn i Den israelske hær
Mens tusenvis av ultraortodokse raser over en ny lov som gjør militærtjeneste obligatorisk for alle israelere, ble 170 ultraortodokse soldater tatt i ed på torsdag.
.
Palæstinensisk minister kræver, at Palæstina får Vestmuren.
Jødernes helligste sted, Vestmuren eller ’Grædemuren’ som den også er kendt som, er i virkeligheden Palæstinensisk jord. Derfor tilhører den en kommende Palæstinensisk stat. Det sagde den Palæstinensiske religionsminister, Mahmoud al-Habash, i et interview til den israelske tv-station Channel 2 søndag aften.
.
Israel er imod NATO’s tilbud om at beskytte en ny PLO-stat.
USA's Udenrigsminister John Kerry sagde i weekenden til The Washington Post, at Premierminister Benjamin Netanyahu er imod Mahmoud Abbas' forslag om at have NATO-styrker udstationeret i en fremtidig Palæstinensisk stat.
.
.Efter Israels udslettelse
Vil det virkelig komme så vidt, at Israel bliver slettet fra landkortet? Det kan ingen sige med sikkerhed, men i lyset af de seneste års udvikling ser det sort ud for den jødiske stat. Ikke alene er den omgivet af fjender til alle sider, men landets traditionelle venner – nu med en voksende muslimsk befolkningsandel – er begyndt at tage deres støtte op til overvejelse.
.
Spanien vil betale historisk gæld tilbage ved at tilbyde jøder statsborgerskab
Op imod 3,5 millioner efterkommere af de sefardiske jøder, der blev landsforvist fra Spanien for et halvt årtusind siden, kan fremover søge om spansk pas.
.
Holocaust-monument skaber frygt for vold
I år er det 70 år siden, at 437.000 jøder mistede livet under anden verdenskrig. Men det bliver ikke et stille mindeår, for den nationalkonservative regering i Ungarn har bestilt et monument, der fremstiller Ungarn som et offer for Nazityskland under Anden Verdenskrig. Monumentet er lavet i sten og er otte meter højt. Den forestiller en ørn, der svæver ned på Ærkeenglen Gabriel. Det skal afsløres på 70-års dagen for den tyske besættelse af landet den 19. marts og bliver mødt med frygt for voldelige kampe mellem jøder og antisemitter, skriver The Independent.
.
Optøjer på Tempelbjerget igen.
Hvad mon der blev prædiket i disse fredagsprædikener? Måske Jødehad og Jihadvold? Hvordan blev de "Palæstinensiske" Moskeer så fulde af nogen, der misforstår Islam?
.
Israels regjering fremmer plan for optimal integrasjon av alle etiopiske innvandrere.
Planen omfatter etablering av et interdepartementalt utvalg, som er ledet av ekspedisjonssjef i innvandreravdelingen i absorpsjonsdepartementet Oded Forer.
.
Israel frygter boykot, hvis forhandlinger kører fast
Forhandlinger: Israel frygter, at palæstinenserne vil bruge en international boykot til at opnå det, de ikke kunne på slagmarken og forhandlingsbordet. En selvstændig stat.
.
Magten til at influere – mediefordommene mod Israel fortsætter.
Der er ingen tvivl om, at i årene efter Israel blev en suveræn stat, har der været en tilsvarende vækst i anti-Semitisme. Dette har resulteret i Israels tiltagende isolation – både fra Arabiske stater, og endda fra tidligere så pålidelige allierede som USA.
  .
Vestlige medier rapporterer glad og gerne om Israelske fejl.
Et israelsk kampfly har affyret et missil mod en mistænkt militant palæstinenser i Gazastriben. Både manden på køretøjet og en anden person blev såret ved angrebet, oplyser hospitalskilder.
.
Jødene har rett til å bo i Judea og Samaria
«De siste ukene har vi sett politiske og økonomiske angrep på det jødiske samfunnet i Judea og Samaria (Vestbredden) fra ledende europeiske politikere, skriver den israelske politikeren Dani Dayan, som er en av lederne for det israelske samfunnet i Judea og Samaria, i en blogartikkel i Times of Israel.
.
Vil NATO pacificere Mellemøsten?
Vi har glemt tre jubilæer. I denne måned er det 65 år siden, den første Arabisk/Israelske forhandling blev undertegnet; to måneder senere blev den Nordatlantiske Traktatorganisation grundlagt; og i denne måned for 20 år siden engagerede den sig for første gang i sin historie i en kamphandling.
.
Stor oppslutning for Netanyahus parti i Knesset i Israel
Dersom det ble avholdt valg til Knesset i dag, ville alliansen mellom Likud og Israel Beiteinu gått fram fra 31 til 46 mandater, viser en meningsmåling i Times of Israel.
.
Vil fjerne Danmarksplass i Jerusalem
«Poeter for Israel» ber ordfører Nir Barkat i Jerusalem å endre navnet Danmark Square på grunn av danske bankers boikott av israelske banker.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------