14.02.2014

Breaking News fra Israel uge 8.

Jewish Agency Pledges Emergency Aid to Jewish Groups in Ukraine
Jewish Agency begins aid campaign to help secure Jewish communities affected by unrest in Ukraine.
.
Jewish Residents of Kiev Receive Threats
In the wake of the unrest in Ukraine, Jewish residents of Kiev threatened by extremist elements.
.
Statsminister Netanyahu advarer Deutsche Bank mot å boikotte Israel.
Deutsche Bank er den største banken i Tyskland. Den har utelukket den beste israelske banken, Bank Hapoalim, som en del av sin "moralske" investeringsplan.
.
Bispe-nei til Israel-boikott
Norges KFUK-KFUM får pes fra offisielt kirkehold etter at organisasjonen torsdag lanserte sin Israel-boikott.
.
Campaign gets dirty: Leaflets smear Tymoshenko as ‘Jew’
Unattributed leaflets referring to Prime Minister Yulia Tymoshenko as “a Jew” and calling not to vote for her appeared in mail boxes in western Ukraine in the last week before the Feb. 7 runoff vote.
.
Finland kjøper 200 israelske minidroner
Det finske forsvaret har denne uken mottatt den første dellevering av israelske minidroner. Landet har bestilt ialt 200 av disse minatyrdronene.
.
Forvent ikke, at PLO-leder Abbas skal underskrive noget.
Premierminister Ehud Olmert mødtes 36 gange med PA Præsident Mahmoud Abbas og kunne ikke nå til enighed med ham.
 .
- Nå skal jødene få!
Med jubel i stemmen og knyttnevene løftet mot himmelen, kom denne uttalelsen fra en av topplederne i den humanitære organisasjonen OXFAM, da han hørte nyhetene etter første dag av seksdagerskrigen i 1967. Det forteller den tidligere redaktøren i Jerusalem Post Douglas Davis. OXFAM er i dag en ivrig forkjemper for boikott av Israel.
.
KFUM boikotter Israel
På et møte i går lanserte organisasjonen sammen med Norges KFUK-KFUM, en kampanje der de oppfordrer til «bred økonomisk boikott av Israel».
.
PLO og Hamas krænker systematisk menneskerettighederne.
Ny rapport konstaterar: Utbrett våld mot civila i palestinska områden.
.
Tidligere Auschwitz-vagter anholdt
Tre tidligere vagter fra koncentrationslejren Auschwitz er blevet anholdt i Tyskland, sigtet for drab på jøder.

.Haster: ”Jøder for Jesus” i Kiev beder om forbøn.
Samtidig med at situationen i Kiev er ude af kontrol, har vort personale fortsat forsøgt at besøge deres kontakter, men det er sværere og sværere at navigere inde i byområdet. Metroen, den vigtigste transportform, er lukket.
.
Vatikanet presser på for kontrol over Mount Zion.
Katolske ledere presser Israel til at overgive kontrollen med det område, der huser Kong Davids grav, 'Nadversalen’.
.
Israel inngår gassavtale med Jordan
De neste 15 årene skal Jordan kjøpe gass fra det israelske Tamar-feltet for mer enn tre milliarder kroner. Dette er den første inngåtte eksportavtalen for dette gassfeltet.
.
Den endelige Palæstinensiske stat.
Den Palæstinensiske Myndighed modtager den lovede aftale angående en "Palæstinensisk stat" fra USA ved udgangen af 2014.
.
Palæstinensisk debat afslører, hvad Kristne kan vente i en Palæstinensisk stat.
Palæstinensiske identitetskort udstedt efter den 11. februar skal ikke længere indeholde oplysninger om personens religion. Det fremgår af nye retningslinjer, der er udsendt af Det Palæstinensiske Selvstyres Præsident Mahmoud Abbas.
.
”Verden mister tålmodighed og medfølelse med Israel”.
Manglende evne til at nå frem til en fredsaftale med Palæstinenserne vil ødelægge økonomien og skade Israels forhold til USA, advarede Finansminister Yair Lapid mandag, da han talte til de Amerikansk/Jødiske ledere i Jerusalem.
.
Beundringen for Jødemordere.
«Mens de bloddryppende Jihad-krigene raser i det Arabiske, klarer den ytterste venstresiden i Vesten med forbausende standhaftighet å holde fast ved én ønskedrøm: Å få Israel slettet fra verdenskartet. Når Jødene protesterer, anklages de for overdreven bruk av «det antisemittiske kortet.»
  .
Palæstinensere, der hader vestlige værdier, får al mulig støtte
Denne sætning dukker konstant op i mit hoved når mennesker og institutioner hele tiden dæmoniserer, boykotter og angriber Israel.
.
De nye Iran-forhandlinger har særdeles stor betydning for Israel
I Wien indledte repræsentanter fra Iran og det internationale samfund i dag forhandlingerne om en endelig aftale om det iranske atomprogram.
.
Internettgiganten Google etablerer seg sterkere i Israel.
Internettgiganten Google har tidligere etablert seg i Israel og har nå kjøpt opp det israelske innovasjonsselskapet SlickLogin. Dette er et veletablert IT-selskap i Israel.
.
Grundlæggelsen af Tel Aviv.
April 1909: 66 jødiske familier er samlet på en øde sandbanke i Det Hellige Land. Der skal kastes lod om knap 5 hektar land, opdelt i 60 lodder.

.Fleire palestinske brot på menneskerettar
Brot på menneskerettae grip om seg på Vestbreidda og i Gaza. Det viser ein fersk rapport frå ein uavhengig palestinsk menneskerettsorganisasjon.
.
To stater for to folk – og vov ikke at sige andet.
Mere end 300 Israelske universitetsstuderende og snesevis af journalister fyldte Den Palæstinensiske Myndigheds hovedkvarter i Ramallah i søndags til et unikt arrangement, der talte for en "to-stats-løsning".
.
Nektet å ta imot hjelp fra Israel
Egypt nektet søndag å ta imot hjelp fra Israel til å redde livene til eller begrense skadene for de sørkoreanske terrorofrene som ble drept og skadet da bussen deres ble sprengt i luften av islamistiske terrorister i Taba like i nærheten av den israelske grensebyen Eilat, skriver Israel Hayom. Bussen ble angrepet bare ca. 250 meter fra grensen til den israelske badebyen, og det var derfor kort vei til et israelsk sykehus, men egypterne ville ikke ha israelsk hjelp.
.
derne bliver diskrimineret på Tempelpladsen.
Mahmoud Abbas avviser å dele suverenitet over Tempelplassen med Israel. Israels minister med ansvar for Jerusalem, Naftali Bennett, mener Israel bør få større kontroll over området enn i dag.
.
17. februar er minnedag for jødiske flyktninger fra arabiske land.
For 60 år siden var det ca. én million jøder i hele den arabiske verden – nå er det færre enn ti tusen igjen. Den arabiske verden hadde ikke, og har ikke, plass for sine jøder til å leve i fred, frihet og verdighet.
.
4 kristne turister drept og 15 skadet i en egyptisk turisbuss rett ved grensen til Israel.
Den egyptiske turistbussen med egyptisk sjåfør var fullastet med sør-koreanske kristne turister, da bussen eksploderte nær grensen til Israel.
.
KrF-leder kaller NRKs jødesketsj sjokkerende
NRKs forsøk på å lage humor av hvordan jødeparagrafen kom inn i den norske grunnloven under søndagens direktesendte program fra åpningen av Grunnlovsjubileet på Eidsvoll fikk den fungerende KrF-lederen til å reagere på Twitter.
.
Skal Jerusalem tilhøre Israel?
I disse dager foregår det forhandlinger om Jerusalems fremtid. Skal byen forbli israelsk eller deles i to, der den østlige bydelen blir en del av en ny palestinsk stat?
.
Terrorattentat efter klosterbesök
En explosion i en turistbuss dödade minst fyra personer efter ett klosterbesök i Egypten. De flesta omkomna var sydkoreaner på resa i Israel.
.
Obama er blevet lobbyist for Israels fjender.
Medlem av USA´s kongress, Trent Franks har gått til et meget kraftig angrep på president Barack Obamas administasjon for dens negative holdning ti Israel.
.
Israeli Government Rejects Annexation of Judea-Samaria
Israel's Ministerial Committee for Legislation last week rejected a bill calling for the annexation of Judea and Samaria, the so-called "West Bank."
.
Kampen om det hebraiske språket.
På slutten av 1913 brøt det ut en kamp som til syvende og sist skulle bli avgjørende for språket i den jødiske stat. Folk tok til gatene for å kjempe for at den hebraisktalende nasjonens sjel skulle overleve. Hvem som skulle vinne denne kampen om profetenes språk, var langt fra gitt, for det var mange kandidater.
.
Messiasklausul vid hyra i Jerusalem
Är du intresserad av att hyra bostad i den Heliga staden? Då kanske du måste skriva under på att du lämnar ifrån dig nycklarna ifall Messias kommer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------