08.08.2012

Kontrol-samfundet udbygges.

Den 3. August 2012.

Rygterne vedrørende udviklingen af en digital pille med en mikrochip indeni har cirkuleret i nogen tid, men i dag gav levnedsmiddelstyrelsen faktisk grønt lys for produktet.

Selskabet, Proteus Digital Health, fik Levnedsmiddelstyrelsens godkendelse af sin 1 kvadrat-millimeter store opfindelse (størrelsen på et sandskorn), som det mener, vil "forandre pleje-paradigmet" til en æra med digital medicin.

Ifølge Proteus Digital Health’s hjemmeside:
”Digitale lægemidler er de samme medicinvarer, som du tager i dag, med en lille ændring: hver pille indeholder også en lille sensor, der kan kommunikere via vort digitale sundheds-feedbacksystem - vitale informationer om dit medicin-indtag og hvordan, din krop reagerer på det.”

Selskabet har tilføjet, at "som et resultat kan du være sikker på, at du tager din medicin som foreskrevet, og samtidig - uden fortilfælde - modtage feedback om dit fysiske svar på behandlingen."

Formålet med den "indtagelige sensor" er elektronisk at kontrollere, at patienten tager medicinen. Proteus Digital Health anslår, at over 50% af patienterne ikke får fuldt udbytte af de lægemidler, de tager, da det er den forkerte dosis, de tager, eller måske tager medicinen uregelmæssigt.

Der er enorme summer på spil for at få folk til at tage deres medicin som foreskrevet. I en artikel fra 2008, som blev offentliggjort i medicin-industriens markedsførings-journal, "Pharma Marketing News" med titlen "At bevæge kanylen efter iagttagelse: Højdepunkter fra den syvende årlige Patient-Komplians, Iagttagelse og Udholdenhed ," blev det anslået, at en 18%’s forbedring i overensstemmelsen ville blive tolket som øgede indtægter på ca. 8000$ pr. patient om året.

Her er, hvordan teknologien agter at arbejde:

Proteus’s indtagelige sensor kan integreres i en inaktiv pille eller andre indoptagelige produkter såsom farmaceutiske produkter. Når den indtagelige sensor når maven, bliver den drevet af kontakt med mavevæsken og kommunikerer et entydigt signal, der bestemmer identitet og timing for indtagelse. Disse oplysninger overføres via brugerens organvæv til et program, der bæres på huden. Det registrerer signalet og markerer den præcise tid, hvor en indoptagelig sensor bliver taget.

Yderligere omfatter de fysiologiske og funktionsmæssige adfærdsmetriks, der indsamles af programmet, puls, kroppens position og aktivitet. Programmet transmitterer oplysninger til en mobiltelefon-applikation. Med patientens samtykke er oplysningerne tilgængelige for plejepersonale og klinik-medarbejdere, der hjælper enkeltpersoner til at udvikle og opretholde sunde vaner, familier til at foretage bedre sundheds-valg, og klinik-medarbejderne til at yde mere effektiv, datadreven pleje.

Hvad er de utilsigtede, negative sundhedsvirkninger af denne teknologi? Er den blevet tilstrækkeligt sikkerheds-testet? Disse spørgsmål er fortsat i vid udstrækning ubesvarede, men er allerede blevet rejst i forbindelse med andre foreslåede RFID-teknologier med formål om at skulle implanteres i det menneskelige legeme.

Bill & Melinda Gates Foundation, der for nyligt er kommet under kritik for deres finansielle støtte til GMO-landbrug samt ’spiselige’ og 'flyvende' vacciner, pesticid-ladede traditionelle tørklæder og andre tvivlsomme teknologiske interventioner, angiveligt for at formindske er lidelser, er også fremtrædende partnere på webstedet Proteus Digital Health.

Den Europæiske Union var først til at godkende Proteus' systemenhed i 2010. Det angiver, at markedet for teknologien er global.

Source: http://www.greenmedinfo.com/blog/microchip-laden-drugs-given-fda-approval