24.11.2012

Gaza-krigen er forbi, men det er hacker-krigen ikke.

Fra Israeltoday.co.il/
23. november 2012.

Under den nyligt afsluttede Gaza-krig, lancerede hackere, tilknyttet den globale paraplyorganisation Anonymous, en kampagne kaldet #OpIsrael, for at lægge den Israelske regerings hjemmesider ned og gøre så megen skade som muligt på de edb-systemer, der styrer Israels infrastruktur og finansielle institutioner.

Det mislykkedes.

Da Hamas affyrede 1.500 missiler mod Israel, lancerede anonyme hackere ikke mindre end 44 millioner forsøg på at hacke Israelske computersystemer. Israels finansminister, Yuval Steinitz, sagde, at de ikke havde heldet med sig undtagen i én instans.

En Israelsk hjemmeside var "usikker i nogle få minutter”, sagde Steinitz til en pressekonference ved regeringens Computing Center i Jerusalem.

Anonymous synes nu at angribe den almindelige Israeler, men undlader at lægge officielle edb-systemer ned.

En Israelsk hacker, der går under navnet "The_Joker80", informerede den Hebraisk teknologis website, GeekSpot, om, at anonyme hackere havde fået e-mail adresser og adgangskoder på 113.000 Israelere og tilhængere af Israel.

The_Joker80 informerede læserne om, at næsten alle adresserne var fra online e-mail-tjenesterne Yahoo!, Gmail, Walla og Hotmail, og anbefalede, at alle Israelske brugere af disse tjenester straks ændrede deres passwords.