25.02.2013

Palæstinenserne advarer Obama angående besøg på Tempelbjerget.

Fra Israeltoday.co.il/
25. februar 2013.

Politiske og religiøse Palæstinensere advarede i weekenden Præsident Barack Obama om, at han sandsynligvis bør undgå at gå op på Tempelbjerget i Jerusalem under sit kommende besøg i Israel. De leverede en liste med instruktioner for det tilfælde, at han går frem med et stop ved det omstridte hellige sted.

Det Hvide Hus har ikke sagt et ord om, at Obama vil gå til Tempelbjerget under besøget i næste måned, men Palæstinensiske ledere er temmelig visse på, at den Amerikanske leder ønsker at gøre det. Hvis det er tilfældet, må Obama hellere følge de Muslimske regler, sagde de.

Først og fremmest sagde den embedsmand fra Den Palæstinensiske Myndighed (PA), der er ansvarlig for Jerusalems anliggender, Hatem Abdel Qader, at Obama ikke skal koordinere noget besøg på Tempelbjerget med de Israelske myndigheder, men snarere skal gå til enten PA eller Jordan om tilladelse.

Yderliger insisterede Sheikh Ikrima Sabri, leder af ”Waqf Islamic Trust”, der fører tilsyn med Tempelbjerget, på, at Obama skal gå ind på området gennem Løveporten, som har Muslimske vagter, og ikke gennem Vestporten (nær Vestmuren), som er bevogtet af Israelsk politi.

På denne måde, siger Sabri, vil "den Muslimske suverænitet" over Tempelbjerget blive bevaret. Sabri advarede også Obama om ikke at bringe nogen som helst Israelsk embedsmand med sig til det, der i virkeligheden er Jødedommens mest hellige sted.

Ved et arrangement med Sabri sagde Sheikh Raed Salah, leder af den Islamiske bevægelse i Israel, at Obama skal følge alle disse regler, hvis han vil være velkommen ved Al Aqsa Moskeen, der i øjeblikket optager Tempelbjerget.

«Den Amerikanske Præsident forventes at besøge Al Aqsa Moskeen, men vi bør slå fast, at vores holdning over for en sådan situation vil være i overensstemmelse med konstanterne for de Muslimske og Arabiske nationer samt det Palæstinensiske folk, såvel som med spørgsmålet om Jerusalem og Al Aqsa Moskeen,» sagde Salah.