06.03.2013

Verden i farlig drift mod krig.

Fra Theextinctionprotocol.wordpress.com/
5. marts 2013.

Kissinger advarer om, at verden nærmer sig et "vendepunkt i menneskehedens historie”.

5 marts 2013 - IRAN - Tidligere udenrigsminister i USA, Henry Kissinger, har advaret om, at en krise, der involverer et atombevæbnet Iran, kan ses i ”forudsigelig fremtid”. Nobelprismodtageren fra 89 talte om perspektiverne i Mellemøsten på ”World Economic Forum”. Han sagde, at nuklear spredning i regionen, udløst af et bevæbnet Iran, vil øge chancerne for en atomkrig - "et vendepunkt i menneskehedens historie”. ”Jeg tror, at dette punkt vil blive nået i en meget overskuelig fremtid," tilføjede han. Han opfordrede også USA og Rusland til at samarbejde om løsning af Syrienkonflikten.

"Der er i regionen opstået et aktuelt og meget påtrængende problem angående spredning af atomvåben. I 15 år har de permanente medlemmer af De Forenede Nationers Sikkerhedsråd (UNSC) erklæret, at et atombevæbnet Iran er uacceptabelt, men det nærmer sig," sagde han. I sin vurdering af hårdknuden mellem Iran og de Vestlige magter vedrørende Irans atomprogram – som, Teheran siger, er til fredelige og civile formål – opfordrede Mr. Kissinger til "alvorlige" forhandlinger på begge sider for at finde en løsning.

"Ensidige indgreb fra Israel ville være en sidste desperat udvej, men Iranerne er nødt til at forstå, at hvis de bliver ved med at bruge forhandlingerne til at vinde tid til at færdiggøre et atomprogram, så bliver situationen yderst farlig."

Konsekvenserne af Teherans program, sagde han , ville være, at andre lande i regionen også ønsker atomvåben. "Faren er, at vi kunne nå et punkt, hvor atomvåben ville blive næsten konventionelle, og der ville være fare for en nuklear konflikt på et tidspunkt ... det ville være et vendepunkt i menneskehedens historie," sagde han. - BBC

Russerne afholder kæmpestor atomøvelse

Nordkorea truer med at afslutte våbenhvilen

Read more: http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2013/03/05/world-in-dangerous-drift-towards-war-kissinger-warns-world-fast-approaching-turning-point-in-human-history/