21.06.2013

Rohani involvert i drap av 85 Argentinske Jøder.

Fra Idag.no/
21. juni 2013.
Av Richard Oestermann.

Irans nye president, Hasan Rohani, deltok i konspirasjonen om bombingen av det Jødiske menighetssenteret i Buenos Aires i 1994, der 85 Argentinske Jøder ble drept og flere hundre såret, skriver det Amerikanske bladet "Washington Free Beacon". Rohani var med i en spesiell regjeringskomite, som planla attentatet, skriver bladet.

Argentina har beskyldt den Iranske regjeringen for å ha planlagt angrepet og Hizbollah for å ha utført det. Bladet opplyser at Interpol stadig prøver å innhente et antall Iranerer, som er ettersøkt for angrepet.

Ifølge "Washington Free Beacon" har den tidligere Iranske etteretningsmannen, Abolghasem Meshabi, som hoppet av fra Iran mot slutten av 1990-tallet, avlagt vitnesbyrd om at beslutningen om å utføre angrepet ble tatt av Irans "Øverste nasjonale sikkerhetsråd" i august 1993.

Bladet skriver, at i en anklage, fremført av den Argentinske regjeringsanklager, som undersøkte saken, hadde Meshabi opplyst at Rohani - som dengang var sekretær i sikkerthetsrådet - også hadde vært medlem av et særutvalg, som hadde godkjent overfallet.

- Rohani var klar over dette og de drøftelsene, som foregikk forut for angrepet, sier Reuel Gerecht, høytstående medlem av "Foundation for Defense of Democracy".

Rohani er i mediene blitt beskrevet som en moderat reformator, men han støttet det dødelige inngrepet mot studentprotestene i 1999, og han skal ha narret Vesten til å tillate Irans atomprogram å fortsette, mens han gjorde tjeneste som Irans forhandler med Europerne - og hadde ikke noen betekenligheter med å angripe fiender av den Islamske republikk.