20.07.2013

"Big Brother" holder øje med dig.

Fra Cnsnews.com/
16. juli 2013.

“Consumer Financial Protection Bureau” (CFPB) søger at skabe en "Google Earth" af alle finansielle transaktioner i Amerika, advarede senator Mike Enzi i dag i en tale i Senatet, idet han gjorde indsigelse imod bekræftelsen fra Richard Cordray, som er direktør i CFPB.

"Dette forslag (oprettelsen af CFPB) skulle handle om regulering af Wall Street. I stedet skaber de en ”Google Earth” af den enkeltes finansielle transaktioner. Det er rigtigt: regeringen vil kunne se alle detaljer i din økonomi. Din tilladelse er ikke nødvendig," sagde senator Enzi.

"De kan se helt ned til de små oplysninger, så som tid og sted for træk af kontanter i en hæveautomat," advarede Enzi. Og der er intet, du kan gøre ved det, da Amerikanerne ikke har mulighed for at "fravælge" eller forbyde regeringen at indsamle disse personlige finansielle data, sagde Enzi.

"Du kan ikke sige til dem, at de skal holde sig fra dine poster. Det er ikke muligt. Hvis dine data indsamles, har du ikke mulighed for at fravælge dette. CFPD behøver heller ikke nogen form for tilladelse fra dig for at indsamle dine personlige oplysninger."

  Enzi opfordrede til mere opsyn fra kongressen for at sikre, at CFPB ikke misbruger sin magt.