14.08.2013

Jerusalem er fortsat den største anstødssten.

Fra News that matters
12. august 2013.

Israels Finansminister, Yair Lapid, kritiserede skarpt de 1200 nye bosættelsestilbud, som en "dobbelt fejltagelse".

Derimod bifaldt Jerusalems borgmester, Nir Barkat, trækket.

Finansminister Yair Lapid langede søndag ud efter beslutningen om at bygge mere end tusind nye boliger på Vestbredden og i Østjerusalem, og kaldte det "en dobbelt fejltagelse."

Lapids kommentarer kom i hælene på lignende fordømmelse fra lederen af Meretz, Zahava Gal-On, der anklagede regeringen for at forsøge at forhindre de spirende fredsforhandlinger mellem Israel og Palæstinenserne.

"At annoncere beslutningen om at markedsføre 1.200 boliger i Østjerusalem og de større bosættelses-bebyggelser på dette tidspunkt er en dobbelt fejl," sagde Lapid i en erklæring.

"Løsningen på boligproblemet burde baseres på behov," skrev han. "Desuden vil brug af ressourcer på boliger til middelklassen trodse Amerikanerne unødigt og hindre fredsprocessen."

Gal-On stemplede afgørelsen som "en vejsidebombe, regeringen har lagt for at fjerne fredsforhandlingerne, endog før de begynder."

Hun tilføjede, at der aldrig ville blive en fredsaftale, før Israel overholder 1967-linjen og udveksler territorier.

Men Jerusalems borgmester, Nir Barkat, glædede sig over dette skridt hen imod at bygget 800 nye boliger i Jerusalem-området.

"Nyt byggeri i Jerusalem er afgørende for at udvikle og styrke byen, og for at give unge mulighed for at leve og købe lejligheder," sagde Barkat. "Jeg er glad for, at den Israelske regering ser på samme måde på dette vigtige behov."

Han sagde også, at der er behov for at fortsætte med at udvikle flere boliger samt at investere i "en fortsat økonomisk, kulturel og uddannelsesmæssig udvikling."

Source: Jerusalem Post

Kommentar:
Jerusalem er helt sikkert en anstødssten for både Jøder og Hedninger.

Zak 12:2-3:
“Se, jeg gør Jerusalem til et berusende bæger for alle de omboende folk; også Juda vil blive ramt, når Jerusalem belejres. På den dag gør jeg Jerusalem til en tung sten for alle folkene; de, der forsøger at løfte den, vil rive sig til blods. Så samles alle jordens folk mod byen.”

Det Jødiske samfund er opdelt i to næsten lige store lejre. En liberal og overvejende sekulær lejr, der er klar til at dele Jerusalem for "fredens skyld". Og en Zionistisk lejr, der anføres af ledere af de national/religiøse, der siger, at et forenet Jerusalem kun kan være hovedstad i staten Israel.

Hovedstaden i Israel bør ikke opdeles. Hvem ønsker at bygge en ny Berlinmur?

For at være ærlig, tilhører byen Jerusalem Israels Gud. Han satte Jøderne til at være gode husholdere over byen. Hvis de forsøger at give Guds ejendom væk, vil de stå overfor problemer, og til sidst dom. Jøderne har boet flere år i eksil, end de har boet i byen som gode husholder. Men dog har Israels Gud lovet at være deres Gud for evigt.

Støt det Jødiske folks ret til Jerusalem som deres hovedstad. Modstå alle oprørske kræfter, der ønsker at opdele Davidsbyen.

Jesus Messias velsigne alle, der er lydige.
Amen.