08.08.2013

Vil solen forårsage en hidtil uset katastrofe?

Fra Endtimeheadlines/
8. august 2013.

Vil solen forårsage en katastrofe af hidtil uset omfang? Solen er ved at rykke sit magnetiske felt ved toppunktet af dens 11-årige solare cyklus eller ved midtvejspunktet, som forskerne kalder et solart maksimum, hvor stjernen er i sit voldsomste soludbrud, og jorden er mest sårbar overfor en elektromagnetisk puls.

Det er den bølge af solenergi, som videnskabsfolk siger, på et øjeblik kan bringe den udviklede verden tilbage til at være et landbrugssamfund, stort set uden nogen elektronik, og efterladende sig millioner af døde.

Dette midtvejspunkt forventes om ca. fire måneder – omkring december/januar – at sætte jorden i den position, hvor den er mest sårbar, selvom det solare maksimum mindskes en del i 2014.

Forskere fra ”National Aeronautics and Space Administration” eller NASA har sagt, at solen vil nå sin mest intense periode i år og godt inde i det næste. Andre har foreslået, at indtil 2020 kan Jorden stadig blive eksponeret for soludbrud, der, hvis de ramte Jorden direkte, kunne slå det nationale ledningsnet, de elektroniske komponenter og de automatisk kontrolsystemer fra ikke blot i USA, men også i andre industrialiserede lande.

"Det ser ud til, at vi ikke er mere end tre til fire måneder fra en komplet ændring af feltet," siger Todd Hoeksema, direktør for ”Stanford University Wilcox Solar Observatory”. "Denne ændring vil få en ring-effekt i hele solsystemet."

Embedsmænd fra NASA siger, at da det magnetiske felt skifter, bliver det "aktuelle lag", som er en overflade, der stråler ud milliarder af kilometer fra solens ækvator, meget bølget. More
--------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Klimarapport advarer om, at ekstreme vejrforhold nu er normalen.