10.09.2013

Situationen er farlig og ustabil.

Fra Theextinctionprotocol/
10. september 2013.

RT siger, at Syriske oprørere planlægger et kemisk angreb på Israel fra Assad-kontrollerede områder.

10. september 2013 – Syrien - Syriske oprørere kan fra regeringskontrollerede områder lancere et kemisk angreb på Israel som en "alvorlig provokation," har flere kilder fortalt RT.

Rapporten kommer samtidig med, at den Russiske Udenrigsminister, Sergey Lavrov, foreslog, at Syrien stiller sit kemiske våbenarsenal under international kontrol til senere ødelæggelse, for at forhindre et muligt militærangreb mod det krigshærgede land.

Moskva opfordrede også de Syriske myndigheder til at slutte sig til ”Organization for the Prohibition of Chemical Weapons”. Tilbuddet have allerede været omkring den Syriske Udenrigsminister, Walid al-Muallem, som mødte Lavrov i Moskva mandag til en samtale.

 "Vi ved ikke, om Syrien vil acceptere tilbuddet, men hvis et pålæg om international kontrol med de kemiske våben, der er på lagret i landet, kan bidrage til at undgå et militært angreb, vil vi straks begynde at bearbejde Damaskus," sagde Lavrov.

Det Syriske Udenrigsministerium har budt Moskvas initiativ velkommen, "baseret på, at den Syriske regering bekymrer sig om menneskers liv og sikkerhed i landet," sagde Muallem senere mandag.

I mellemtiden har U.S. National Security’s rådgiver, Susan Rice, udarbejdet en erklæring om, at Damaskus’ påståede "brug af kemiske våben mod sin egen befolkning" udgør en trussel mod USA's nationale sikkerhed.

"Brug af kemiske våben truer også direkte vor nærmeste allierede i regionen, Israel," sagde hun i en tale til ”New America Foundation i Washington”. RT
---------------------------------------------------------------------------------------------
Read in addition: Russian report: Syrian rebels planning chem. attack on Israel