14.09.2013

Voyager 1 bliver det første menneskeskabte objekt, der forlader solsystemet.

Fra Endtimeheadlines/
12. september 2013.

På randen af heliosfæren ville du ikke kunne se, om du forlod menneskehedens vugge og flød ud i det interstellare rum. Du ville bare se et bundløst tomt rum, uanset på hvilken side af den usynlige grænse du var.

Men forskerne har nu stærke beviser på, at NASA’s sonde, Voyager 1, har passeret denne vigtige grænse, hvilket gør den til historiens første menneskeskabte objekt, der har forladt heliosfæren - den magnetiske grænse, der adskiller Solsystemets sol, planeterne og solvindene fra resten af galaksen.

"Voyager har - ved at forlade heliosfæren og sætte sejl mod det kosmiske hav mellem stjernerne - sluttet sig til andre historiske opdagelsesrejser: Den første jordomsejling og de første skridt på månen," sagde Ed Stone, chefforsker på Voyager-missionen.

"Den slags events indtræffer, når vi forlader vores solboble."

En ny undersøgelse i tidsskriftet Science tyder på, at sonden kom ind i det interstellare medium omkring 25. august 2012.

Du har måske hørt andre rapportere, at Voyager 1 havde fortaget den historiske passage før, men torsdag var første gang, NASA annoncerede det.

Tvilling- rumfartøjerne Voyager 1 og 2 blev lanceret i 1977 med 16 dages mellemrum.

Ifølge NASA’s realtidstæller er Voyager 1 torsdag 18,8 milliarder kilometer (11,7 mia. miles) fra jorden. Dens søster, Voyager 2, er 15,3 mia. (9,5 milliarder) kilometer fra vores planet. Full Story
--------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden:
VIDEO: Sonde forlader solsystemet
"Når jeg ser din himmel, dine fingres værk..."
---------------------------------------------------------------------------------------
"Når jeg ser din himmel, dine fingres værk, månen og stjernerne, som du satte der, hvad er da et menneske, at du husker på det, et menneskebarn, at du tager dig af det? Du har gjort det kun lidt ringere end Gud, med herlighed og ære har du kronet det. Du har gjort det til hersker over dine hænders værk, alt har du lagt under dets fødder, får og okser i mængde, selv de vilde dyr, himlens fugle og havets fisk, dem som færdes ad havenes stier. Herre, vor Herre! Hvor herligt er dit navn
over hele jorden!"
Salm 8:4-10.