24.10.2013

Abbas beder Vestlige virksomheder om at trække sig ud af bosættelserne på Vestbredden.

Fra Endtimeheadlines/
23. oktober 2013.

Den Palæstinensiske Myndigheds Præsident, Mahmoud Abbas, opfordrede onsdag Europæiske og andre Vestlige firmaer til at stoppe med at overtræde international lov ved at arbejde i bosættelser på Vestbredden.

Abbas’ opfordring kom under et møde i Bruxelles med Herman Van Rompuy, formand for Det Europæiske Råd og tidligere Belgisk Premierminister.

Abbas er i øjeblikket på en rundtur i en række EU-lande for at opfordre deres regeringer til at aktivere reglerne mod bosættelserne og de Jødiske kvarterer i Østjerusalem.

Mens Abbas modarbejdede bosættelserne på Vestbredden, mødtes Premierminister Benyamin Netanyahu og den Amerikanske Udenrigsminister John Kerry i Rom til et udvidet møde på seks timer onsdag aften.

De fornyede Israelsk/Palæstinensiske fredsforhandlinger var et af de centrale spørgsmål, som de to mænd diskuterede. Før deres møde takkede Kerry både Netanyahu og Abbas for deres mod og for de risici, de havde taget for at genoplive forhandlingerne, som i vid udstrækning har ligget i dvale siden december 2008. More.