23.10.2013

Mere om jordskælv i Israel.

Fra Flashtrafficblog.
22. oktober 2013.

Det femte jordskælv på 5 dage rammer Israel. Bibelen advarer om katastrofale jordskælv i Israel i de "sidste dage".

Israelske seismologer har målt 5 jordskælv på fem dage. Ca. hvert 80. år har Israel et stort, katastrofalt jordskælv, så Israelerne ved, at de har et "stort" "til gode" snart.

De, der er opmærksomme på Bibelens profetier, ved også, at både De Gammeltestamentlige og De Nytestamentlige Skrifter beskriver de store jordskælv, der skal forekommer i Israel i de sidste dage.

Forberedelserne på jordskælv er stigende i regeringsorganerne og blandt private virksomheder, og sådanne forberedelser vil nu blive fremskyndet, især i kølvandet af de fem mindre jordskælv i Israel i løbet af de sidste fem dage. Blandt de skridt, der bliver taget, er: Et nyt alarmsystem for jordskælv. Det er ved at blive udviklet og forventes klart i 2016.

"Israels sidste store jordskælvet rystede regionen i 1927, rapporterer The Times of Israel. Det var "i størrelsesordenen 6.2, og det dræbte 500 og sårede andre 700." Før dette efterlod "et jordskælv i 1837 så mange som 5.000 mennesker døde."

"Et lille jordskælv rystede området ved Genesaretsø tirsdag morgen, det femte af sådanne rystelser på mindre end en uge," bemærkede The Times. "Jordskælvet, der målte 3.3 på Richter-skalaen, forårsagede ingen rapporterede ødelæggelser eller skader."

"I søndags blev to mindre jordskælv, der begge målte 3.6 i intensitet, rapporteret i den nordlige del, og blev efterfulgt af lignende skælv lørdag og torsdag," bemærkede The Times. "Der er ingen skader blevet rapporteret, selv om nogle bygninger i Tiberias blev let beskadigede af rystelserne.

Sidste søndag kunne et jordskælv på 6.4 føles. Det havde center i Middelhavet i nærheden af Kreta, og blev følt i Athen, Egypten og Israel.

Som respons på striben af rystelser indkaldte Premierminister Benjamin Netanyahu til et ekstraordinært kabinetsmøde for at diskutere statens jordskælvsberedskab, og søndag holdt repræsentanter fra ”Home Front Command” og redningstjenesterne et møde for at drøfte beredskabet ved et større jordskælv.

Bibelske profetier advarer om, at flere katastrofale jordskælv vil ramme Israel i de "sidste dage". For eksempel:

"Når Gog rykker imod Israels land, siger Gud Herren, stiger en voldsom harme op i mig, og jeg taler i min lidenskab, i min flammende vrede. Ja, den dag skal der komme et stort jordskælv over Israels land. Alle skal skælve for mig, havets fisk, himlens fugle, de vilde dyr, alle krybdyr, der kryber på jorden, og alle mennesker på jorden. Bjergene jævnes med jorden, klippevæggene falder, og alle bymure styrter sammen.” (Ezekiel 38:18-20)

• "Og jeg så: Da Lammet brød det sjette segl, kom der et stort jordskælv, og solen blev sort som en sæk, og hele månen blev som blod, og himlens stjerner faldt ned på jorden, som et figentræ taber sine frugter, når stormen rusker i det.” (Åbenbaring 6:12-13)

”Den syvende engel hældte sin skål ud over luften, og der lød en høj røst ud fra templet, fra tronen, som sagde: »Det er sket!« Der kom lyn og tordenbrag, og der kom et stort jordskælv, så stort, at der aldrig har været magen til det, siden der kom mennesker på jorden. Den store by gik i tre stykker, og folkeslagenes byer styrtede sammen; og det store Babylon blev ikke glemt af Gud, men han gav det bægeret med sin harmes og vredes vin." (Åbenbaring 16:17-19)

OTHER EARTHQUAKE COVERAGE WORTH NOTING:
What should I do in case of an earthquake in Israel? In light of series of earthquakes that hit Israel recently, Home Front Command releases directives of how to stay protected during an earthquake. (Haaretz)
‘Major Israeli earthquake could cause thousands of deaths’ (Jerusalem Post)
Earthquake hits north for 5th time in a week (Ynet News)
Earthquake alert system to be activated in 2016 (Ynet News)
----------------------------------------------------------------------------------
Read in addition: Minister: '7,000 Could be Killed in a Major Earthquake'