12.10.2013

- Israel burde fjernes fra regionen

Fra Miff.no/
11. oktober 2013.

Medlem av Fatahs sentralkomité, Jibril Rajoub, mener Israel bør “fjernes” fra Midtøsten, dersom ikke forhandlingene med palestinske selvstyremyndigheter fører til avtale.

- Fred er ingen palestinsk interesse, det er en internasjonal interesse. Og verdens interesse er å stanse denne kampen. Jeg mener det også er en israelsk interesse. Israel burde bestemme seg for om de vil være en del av Midtøsten, eller et fremmedelement. Dersom Israel fortsetter å være fremmed, burde de bli fjernet, sa Rajoub i et intervju med i24news.

I tillegg til å være med i Fatahs mektige sentralkomité, så leder Rajoub også det palestinske fotballforbundet og selvstyremyndighetenes olympiske komité.

I intervjuet kritiserte Rajoub også Hamas og gir dem skylden for den vanskelige diplomatiske og økonomiske situasjonen palestinerne finner seg i.

- Hamas er nødt til å ta et godt blikk på seg selv, for de er selv ansvarlige for den krisen de går gjennom og de har mistet kompasset. De har lagt for stor vekt på relasjonen til Det muslimske brorskap, som de burde fjerne seg fra. De burde handle ut i fra det grunnpremiss at de er en palestinsk frigjøringsbevegelse, mener Rajoub.

Hamas på sin side, sier i sitt charter, at de er del av Det muslimske brorskapet.