16.12.2013

Amerikansk plan giver de hellige steder i Jerusalem til Vatikanet.

Fra Endtimeheadlines/
15. december 2013.

Ifølge informerede Palæstinensiske og Israelske diplomatkilder fremlagde Udenrigsminister John Kerry stille en Amerikansk plan for Østjerusalem, der opfordrer til, at et internationalt administrativt mandat skal styre de hellige steder i området. Den nøjagtige sammensætning af det internationale mandat er til diskussion, sagde kilderne, men Kerry's plan anbefaler en koalition, der omfatter Vatikanet sammen med en gruppe Muslimske lande, såsom Tyrkiet og Saudi-Arabien.

 Kilderne sagde, at den internationale ordning foreslås som en midlertidig løsning i omkring to til tre år, mens sikkerhedsordningerne for Jerusalem bliver afsluttet mellem Israelerne og Palæstinenserne. Israel er ikke imødekommende overfor detaljerne i Kerry's plan, især det koncept, at Tyrkiet skal deltage i ordningen for Jerusalem. Kerry sagde til Israelerne, at han ville tale med Kongeriget Jordan om at have en førende rolle i forslaget i stedet for Tyrkiet.

Kerry var i Jerusalem i fredags som en del af Obama-administrationens indsats for at nå en aftale om en Palæstinensisk stat til april - en tidsplan, der stadig er relevant, sagde Kerry til reporterne. "Vi arbejder på en strategi, der både giver Israel sikkerhed, samtidig med at den fuldt ud respekterer den Palæstinensiske suverænitet," tilføjede Kerry.

Ifølge de Israelske og Palæstinensiske diplomatkilder, der talte med WND, fokuseres Kerry’s tur denne gang specifikt på detaljerne i en sikkerhedsordning for Jordandal, der vil være strategisk vigtig efter en aftale. I oktober rapporterede WND specielt, at Kerry i forhandlinger med Den Palæstinensiske Myndighed for lukkede døre kraftigt opfordrede Israel til at opgive Jordandalen.

Den nuværende runde i de US-mæglede samtaler forsøger at skære detaljerne ud i en plan for dalen. Jordandalen løber gennem hjertet af Israel. Den løber fra Tiberias-floden i nord til Det Døde Hav i midten, og til Aqaba mod syd, så den strækker sig gennem den Bibelske Arabah-ørken.

En seniorforhandler for Den Palæstinensiske Myndighed sagde til WND i oktober, at det Amerikanske forslag opfordrer til, at internationale styrker skal opretholde sikkerhedskontrollen sammen med ubevæbnet Palæstinensisk polit. Israel vil ifølge den Amerikanske plan bevare sikkerhedsposterne på nogle strategiske områder i Jordandalen.

Tidligere samtaler indbefatter et element af Jordansk myndighed i Jordandalen, men Kongeriget Jordan er på vagt overfor deltagelse i en fremtidig Palæstinensisk stat. Den Palæstinensiske forhandler pegede på oprøret i Syrien og ændringerne af ledelsen i Egypten som årsagerne til den Jordanske modvilje mod at påtage sig nogen form for sikkerhedskontrol over Palæstinensiske områder. WND
-----------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Jerusalem er ikke et forhandlingsspørsmål