29.12.2013

Breaking News fra Israel uge 1.

Hakkors målat på kapell
Ett hakkors hittades på fredagseftermiddagen målat på dörren till Hagsätra kapell i södra Stockholm.
.
Israel styrker rakettskjoldet
Fredag gjennomførte luftforsvaret en vellykket test av Arrow 3, et av minst fire rakettforsvarssystemer som Israel har i drift eller utvikling.
.
En vigtig video om Israel.
.
Sharons arv og USA tynger Netanyahus skuldre
Ariel Sharons kritiske tilstand minder premierminister Benjamin Netanyahu om, at Israels mest respekterede ledere tager store og modige beslutninger.I forhandlingerne med palæstinenserne skal Netanyahu afgøre, om han selv er en af den slags ledere.
.
14 menn arrestert etter bombeattentat mot passasjerbuss
Det israelske politiet har sammen med Shin Bet-etteretningstjenesten og militæret gjort et stort kupp ved å arrestere 14 menn mistenkt for å ha vært involvert i et bombeattentat mot en passasjerbuss i byen Bat Yam i forrige uke.
.
Hizbollah smugler avanserte våpen inn i Libanon.
Amerikansk etterretning mener den libanesiske terrororganisasjonen er i gang med å smugle inn bit for bit av en mengde avanserte rakettsystemer som vil kunne ramme israelske mål med stor presisjon.
.
Omvendt nazi-hilsen vinder frem i Frankrig
En ny hilseform, en slags omvendt nazi-hilsen, har bredt sig som en løbeild i Frankrig. Den omstridte gestus, ”quenelle”, bliver flittigt brugt af den franske komiker Dieudonné M’bala, og indenrigsminister Manuel Valls ønsker nu at undersøge, om det er muligt at forbyde komikerens planlagte turné rundt i landet under henvisning til risiko for brud på den offentlige ro og orden.
.
Abbas varsler Israel om at Hamas vil intensivere kidnapping av israelere i Samaria og Judea.
Den arabiske selvstyremyndndigheten i Ramallah har advart israelske mndigheter om at terroristorganisasjonen Hamas vil øke sine angrep på israelske soldater og sivile i 2014.
.
Netanyahu: Stigende tvivl om palæstinensisk fredsvilje
Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger forud for fredsforhandlinger mellem israelske og palæstinensiske forhandlere, at der er stigende tvivl om palæstinensernes interesse i fred.
.
Ny Bibelsk opdagelse efter 2.000 år!
Den mystiske kilde til et gammelt blåt farvestof, som på Guds befaling gennem Moses, blev brugt af Israels børn til klæder, er blevet fundet efter 2.000 år.
.
Abbas: Ingen avtale før alle er løslatt
Israel har satt fri ytterligere 26 fengslede palestinere som en good-will gestus. Men president Mahmoud Abbas har skyndt ser å si: Ingen endelig avtale før alle fanger er løslatt.
.
Kerry indleder 2014 i Israel
USA´s udenrigsminister, John Kerry, indleder 2014 med at fortsætte det intensive diplomati mellem Israel og palæstinenserne, som han iværksatte i 2013.
.
Hagekors malet på moské i Stockholm
Otte sorte hagekors er blevet malet på træporten ind til moské i Stockholm.
.
Læger: Sharon har kun få dage tilbage.
Det var nærmest ved en tilfældighed, at offentligheden fik nys om Israels komaramte tidligere premierminister Ariel Sharons forværrede situation. Det oplyser flere israelske medier.
.
Peres: Israel kan ikke adskille religion og stat.
Den Israelske Præsident, Shimon Peres, erklærede søndag udtrykkeligt, at den Jødiske stat er et Vestligt demokrati, hvor det er umuligt at skille religion og stat.
.
Komaramte Ariel Sharons tilstand er forværret
Ariel Sharon, som har ligget i koma i otte år, lider af nyresvigt, og hans tilstand er forværret onsdag.
.
Sandheden om Nytårsfejring.
Hvordan begyndte nytårsfejringen? Hvorfor er begyndelsen af et år placeret midt i den mørke vinter? Og hvorfra stammer de mange skikke omkring fejringen?
.
Flere israelere enn palestinere vil ha palestinsk stat
63 prosent av israelerne og 52 prosent av palestinerne går inn for en tostatsløsning, viser målingen som er utført i samarbeid mellom Det hebraiske universitetet i Jerusalem og Palestinian Center for Policy and Survey Research.
.
Israel forsvarer kristne arabere i hæren
Benjamin Netanyahu sier det er nulltoleranse i Israel mot overgrep begått mot kristne arabere som er aktive i Den israelske hær. I julen var 100 av dem samlet i Nasaret.
.
Krever at Hamas bryter med Det muslimske brorskapet.
Flere ledere fra ulike fraksjoner i PLO oppfordrer nå Hamas til å distansere seg fra det muslimske brorskapet, som enkelte av PLOs ledere kaller en terroristgruppe, skriver det palestinske telegrambyrået Ma’an News Agency. En representant for El Fatah varsler politiske, økonomiske og sikkerhetsmessige konsekvenser hvis Hamas «forblir underordnet til denne forbudte terroristgruppen.»
.
19.200 jøder flyttet til Israel i 2013.
Jewish Agencys formann, Natan Sharansky opplyste igår at 19.200 jøder fra hele verden har etablert seg i Israel i 2013. "At så mange jøder kommer til Israel er et konkret uttrykk for at Israel er et sentrum for jødisk liv," sa Sharansky.
.
Israel har frigivet 26 palæstinensiske fanger
Israel har natten til tirsdag frigivet 26 palæstinensiske fanger som led i fredsforhandlingerne mellem Israel og palæstinenserne.
.
En halv barak vender tilbage til kz-lejr
I går ankom en halv barak fra udryddelses-lejren Auschwitz-Birkenau ved Krakow i det sydlige Polen til den polske havneby Gdansk. Og dermed afsluttedes en årelang juridisk strid om samme barak, der for 20 år siden blev udlånt til en særudstilling på Holocaust-museet i Washington i USA.
.
Komite i Knesset vil fremme lovforslag om annektering av Jordandalen.
En parlamentarisk komite i Israels nasjonalforsamling har gitt forløbig godkjenning til et lovforslag om å annektere Jordandalen, slik at israelske lover skal gjelde der.
.
Støtter USA Israel?
Venner, jeg håber I alle har haft mulighed for at se den halv-times dokumentarfilm, der for nyligt blev postet af ”Emergency Committee for Israel” (Se video nedenfor).
.
Israel friger 26 palestinska fångar
Israel ska inom kort frige 26 palestinska fångar i enlighet med den fredsplan som USA medlat fram. Det meddelade israeliska regeringen i ett pressmeddelande sent på lördagskvällen.
.
Rockets fired from Lebanon hit Israel, Israel responds with artillery fire
JERUSALEM, Dec 29 (Reuters) - Rockets launched from Lebanon struck northern Israel on Sunday, causing no injuries or damage, and Israel responded with artillery fire across a border that has been largely quiet since a war in 2006.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Tilgang fra: http://nyhedssider.blogspot.dk/