23.12.2013

Det Europæiske korstog mod Kristendommen.

Fra Europenews.dk/
16. december 2013.

Den Kristne civilisation er i stor fare. I dag bliver omkring 100 millioner tilhængere af læren om Jesus Kristus forfulgt. Mennesker lider og dør undertiden for deres tro, ikke kun i landene i Mellemøsten og det Nordlige og Sydlige Afrika, men også i Sydøstasien – regioner, der hovedsageligt består af ikke-Kristne.

Troende i Europa og Amerika, dvs. indbyggerne i de nationer, hvor Kristendommen tidligere bestemte deres udvikling og dannelse, står oftere og oftere overfor anti-religiøs forfølgelse.

I 2013 afholdtes der i Europa en ceremoniel fejring af 1.700-årsdagen for Milanoediktet. I sin tid fungerede dokumentet som et vigtigt skridt hen imod at gøre Kristendommen til den officielle religion i datidens EU. Men denne historiske fejring stoppede ikke dem, der er i dag er overbevist om, at der ikke bør være nogen plads til religion i det moderne samfund.

Årets seneste skandale er fyringen af en Norsk TV-vært i november. Journalisten blev straffet for at vise sig på arbejde med en halskæde med kors, som hun nægtede at tage af. Det er ikke det eneste tilfælde i Europa. Sådanne forfølgelser foregår i øjeblikket i næsten alle lande i Den gamle Verden. En af de vigtigste årsager til den stigende Kristendoms-fobi, er Verdens samlede ændring af opfattelsen og bevidste opgivelse af Kristne værdier og regler, mener Yuri Tabak, en specialist i religion:

"I de sidste årtier har der været en proces, for endeligt at adskille de Europæiske værdier fra de religiøse værdier. Sekulariseringen af det nye Europa går meget hurtigt. Dens mål er at overlade de religiøse værdier til folkets private, helt individuelle brug.

For et par år siden, da den Europæiske forfatning blev vedtaget, drøftede man seriøst spørgsmålet, om ordet ”Gud” kunne stå i dokumentet. Dengang blev det besluttet, at ordet ”Gud” ikke burde nævnes i papiret. Med andre ord blev hele den religiøse del, som havde været en tradition i udviklingen i Europa i mange hundrede år, dengang udeladt af den moderne opfattelse af Verden. Det er grunden til, at man i øjeblikket forsøger at hindre, at religiøse symboler og henvisninger bliver brugt". More.